Зимната приказка на Фандъкова

Епизод пореден

Първи сняг
Първи сняг    ©  Юлия Лазарова
Първи сняг
Първи сняг    ©  Юлия Лазарова

След първия сняг София по традиция изпада в ужас. Снежнобялата гледка навън бързо се заменя с паническия въпрос "Как ще стигна до работа?".

Ако тръгнете пеша, както насърчаваха от ГЕРБ, рискувате травми по непочистените тротоари, често дори допълнително затрупани от снегорините, които са минали по основните улици.

Изберете ли градския транспорт пък, може да не стигнете доникъде - този вторник трамваите спряха напълно. Всъщност дори без фактора "лошо време" нещата не вървят както преди, тъй като преди два месеца общината изневиделица удължи интервалите на някои линии. Решението да се чака по-дълго на спирките беше обяснено с новата тикет система, която измерила, че няма толкова голям наплив от пътници по определените маршрути. Същата тикет система е подсказала и за билетите за време. Мнозинството от ГЕРБ-СДС обяви, че ще бъде въведен 30-минутен билет за 1.60, както и такъв за 2.20, който да важи за 60 мин. Но всеки знае, че за град като София това няма да върши работа заради задръстванията и интервалите на градския транспорт от над 10 минути, а при някои линии и над 20 минути. За да е пълно щастието, талоните с по 10 билета за 12 лв. стават с 20 билета, но за 30 лева.

Качвате се на колата? Ако не ви е проблем задръстването, трябва да имате предвид цената - от 1 декември синята зона е разширена. И макар табелите още да не са сменени, със сигурност ще бъдете глобени.

Тогава да вземете такси? Все пак миналата седмица общинският съвет реши да вдигне цените им само с 36%.

Още от Капитал

А къде бляхте толкова време?

А къде бляхте толкова време?