🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

България има нужда от спешна и смела промяна в Закона за насърчаване на инвестициите

Без активни мерки за привличане на чужд капитал България няма шанс да се присъедини скоро към клуба на богатите държави

България трябва спешно да промени политиката си за привличане на инвестиции, иначе рискува да остане в капана на ниските доходи
България трябва спешно да промени политиката си за привличане на инвестиции, иначе рискува да остане в капана на ниските доходи
България трябва спешно да промени политиката си за привличане на инвестиции, иначе рискува да остане в капана на ниските доходи    ©  Shutterstock
България трябва спешно да промени политиката си за привличане на инвестиции, иначе рискува да остане в капана на ниските доходи    ©  Shutterstock
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За авторите на текстаРосен Иванов е съосновател и управител на BlackPeak Capital, инвестиционен фонд за дялови инвестиции в иновативни компании в България, Румъния, Сърбия, Хърватия и Словения. Преди BlackPeak е съосновател на Entrea Capital, независима българска компания за инвестиционно банкиране. Преди завръщането си в България е заемал различни длъжности в McKinsey в Ню Йорк, Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон и Procter & Gamble в Букурещ.

Има магистърска степен по бизнес администрация от Harvard Business School и бакалавърска степен по икономика от Американския университет в България. Член е на борда на директорите на Тръста за социална алтернатива, неправителствена организация, фокусирана върху инициативи за намаляване на бедността и пазарната активност на хората от икономически уязвимите групи.

Малина Струмина е бизнес консултант, с дългогодишен опит в консултации по бизнес развитие на международни инвеститори от енергийния, финансовия и други сектори с интереси в Източна Европа. Има магистърска степен по бизнес администрация от IESE Business School и бакалавърска степен от London School of Economics.

Може би най-важната икономическа реформа, която България трябва да предприеме и за която не се говори достатъчно, или се говори само повърхностно, е нуждата от нова стратегия и промени в закона за насърчаване на инвестициите.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар