🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Разговор между мъже

Бойко Борисов и Ахмед Доган кръстосаха думи

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Голямата новина от семинара на ДПС миналия уикенд беше, че Ахмед Доган е осигурил 509 903 гласа на президентските избори в полза на Георги Първанов. В понеделник и "Труд" и "24 часа" я поднесоха на читателите си, опакована във витиеватата формулировка "научи вестникът", от която трябваше да се разбира, че става дума за неформален разговор между репортерите и ръководството на ДПС. На столичния кмет Бойко Борисов обаче този факт определено му легна на сърцето и още от ранна сутрин в ефира на "Нова телевизия" той започна да се чуди: "Е, как ги изброи, че са "и трима"?... Значи той до такава степен се е самозабравил, че може да си каже каквото иска. И вестниците го пишат." Всъщност част от проблема на генерала се оказа във факта, че информацията за избирателите на Доган се публикува, без да се коментира. "Вестниците го пишат, но няма коментар", каза Борисов и веднага даде един пример със себе си: "Мен ме коментират, последните двайсет дена всеки ден има по едно интервю и по трима социолози или политолози се изказват по мен."

Успокоението на Бойко Борисов дойде няколко часа по-късно. Събеседникът му от сутринта Георги Коритаров лично беше анализирал отчета на Доган в сайта "Всеки ден" със заглавието: "Магическият реализъм на цифрите". Според тв водещия "нито Доган, нито който и да било от българските политици е в състояние да разполага с точния брой на гласоподователите, които са подкрепили определена кауза или личност", оттам и изводът, че "ДПС влиза в пряка полемика не само с "Атака", но и с новосъздадената партия ГЕРБ" и че Доган още отсега оповестява стратегическото надмощие на движението си пред негови основни опоненти." Кметът явно остана доволен от коментаторските способнос­ти на Георги Коритаров, защото в първия удобен случай ги вкара в употреба: "Всъщност, когато Доган казва колко хора от ДПС са гласували за Георги Първанов на президентските избори, той говори заради мен. С това той казва - 509 903 гласа имаш срещу теб гарантирани, прави си сметката колко трябва да имаш, за да минеш без мен", заяви Бойко Борисов в отговор на въпрос на "Всеки ден" по време на откриването на реставрираната Боянска църква в присъствието на президента Първанов. Самият Първанов се въздържа от коментар. На Ахмед Доган обаче цялата работа не му хареса особено и той реши да отговори директно на кмета: "Нито една партия няма такъв сигурен електорат като нашия, но гледам новоизлюпени политици бъркат битовия изказ с политическия израз. В случая - този, когото медиите много лансират, г-н Борисов дето се прави на политик сега." Тази реплика на Доган от кулоарите на парламента намери достойно място на първа страница на "Новинар". Пак оттам обаче и Борисов отвърна на удара: "Изпусна си нервите...", казва генералът и добавя философски, че "младостта не е порок". В новинарските емисии на телевизиите кметът присъстваше с още по-богат материал, сред който и репликата "Аз ли съм новоизлюпен политик? Мен ме избраха за Политик на годината още през 2005 г."

Аргументацията на лидера на ДПС Ахмед Доган срещу вербалната атака на Борисов влезе в рубриката "Коментари" на в. "Труд". "Как социологическите агенции броят гласовете? Мис­лите, че ние нямаме подобна на тяхната технология за преброяване ли?!" После страстите се успокоиха и Бойко Борисов се концентрира върху реденето на листата за европейския вот, откриването на участък от бул. "Мадрид", благотворителна вечеря в "Шератон" и т.н.

17 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  Българин

  Тежко й на тази държава, дето 17 години ни занимава с келеши от рода на тези двамата. Тази тема е като опиум, като мътилка в главите ни, житието на тази лидери, дошли от майната си, неизвестно кому слушили при Тато, измества живия живот. Живот, какъвто водят нашите братя отвъд Балканите - смислен, богат, умен, перспективен. Живот, когато всяка утрин се бъдеш с усмивка,, без да гледаш и слушаш идиотщини от екрана и във вестника. Живот, който ти позволява да си купиш нещо дребно, да отскочиш до съседната държава, да следиш музиката и литературата, да се радваш на всеки божи ден, да се грижиш за съседите си, да споделяш радостите с ближния си. Да си далече от тъпанарите-политици и новобогаташи от Горно Уйно, дето до вчера са си бърсали гъза с тиквени ластуни, а днес са интелектуален елит с огромни уста и чалгаджйска подкултура, който всеки ден крадат и се гаврят със страната си, които са циници, хулигани, насилници и просто психопати, унищожили градовете, селата и всичко, до което се докоснат. Бивши келнери, шофьори, фризьоркиЦеци и Цури ченгета с основно образование, келеши и ненормалници отново и отново ни смазват духовно и физически, за да ни убедят, че няма друг живот, освен тази новобългарска помия, на която те са готвачите. Защо, за какъв дявол ни занимавате с бивши ченгета като Доган и прочее буламачи, не ви ли омръзна да ни лумпанизирате с битието им, с криминалните им ходове, с духа им на отрепки? Молим ви, въведете ни час по-скоро в Европа и света, дайте ни светлина, изход, оптимизъм, дайте ни живота, ние умираме в тази 127 годишна тъмница, наречена България. Страната, която физически унищожава елита си, интелектуалците си, която е патентовала идиотската сентенция за бедността си, за да даде всичкото си имане на шепа катили, която обещава на децата си бъдеще, но не им дава настояще, страната, която се пъне да докаже, че има беден народ с десни убеждения. Не искаме повече политици от рода на Доган или който и да като него, и ако не спрете да ни губите времето с него, вие ще си отидете заедно с тях.

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  mimozq

  MNOGO SI PRAW I UMEN NO NARODA E GLUPAW.WSE SELIANI NI UPRAWLIAWAT.////

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  skitalo

  Чудя се това заглавие "Разговор между мъже" откъде го почерпи авторката.
  Подозирам че е взела някой безданъчен лев за него от "определени среди".
  Как иначе й хрумна че подлоги като Бойко и Доган са мъже, не знам.
  Явно и това е част от PR шоуто на Бойко Борисов.

  Агентурата е инфилтрирала здраво и Капитал вече...

  Да изкараме Бат' Бойко голям мъж и под лозунга 'Гласувай за Бойко, бъди мъж!' всеки българин ще се почувства задължен да 'докаже' мъжествеността си и така 'лемингсите'* ще си изберат водача...

  *Бел. авт. 'лемингси' = lemmings са безмозъчните същества от логическа комп'търна игра, в която те вървят в крак и правят това, което играча ги накара и определен брой могат да бъдат пожертвани с цел преминаване на следващото ниво - всяка прилика с българските избиратели е нарочна и тенденциозна.

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  Longanlon

  Казват се 'леминги', ед.ч. 'леминг' и не са 'безмозъчни същества от компютърна игра', а си си животинки от разред гризачи, които живеят в северните части на Европа и Америка.

  http://home.austin.rr.com/austintxmd/Media/leming.gif

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lemming

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-|
  ВИКТОР

  За заглавие повече подхожда:Разговор между двама МАФИОТИ!

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  Comandante Marques

  хаха, "разговора" между тия двамата е като репликите между Избетгович и Караджич малко преди на Босна да и се разкаже играта. Проблема в случая е, че Доган е доста по-голям играч от оня фес Изетбегович, а Бате Бойко е политик от ранга на Караджич и Ратко Младич, взети в едно :)

  Нередност?
 • 7
  Avatar :-|
  skitalo

  До Longanlon:
  Тези за които аз говоря СЕ КАЗВАТ LEMMINGS И СА безмозъчни същества от компютърна игра, това че ти не я знаеш не значи че не съществува.
  Виж тук:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Lemmings_(video_game)

  Игрицата не е лоша и ми напомня поведението на българските избиратели в последните 10г.

  Нередност?
 • 8
  Avatar :-|
  skitalo

  copy-paste на по-горния линк за да се види - Капитал са отрязали последната скоба от линка.

  Нередност?
 • 9
  Avatar :-|
  Капитан Петко

  Абе оставете ти леминги или каквито там са. Концентрирайте се върху това което казва България!!! Много кратко, смислено и силно казано. ТОВА трябва да пише във вестниците, а не подобни бесмислени и интересчийски словесни двубои. Евала на България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Нередност?
 • 10
  Avatar :-|
  Longanlon

  Играта я знам много добре, всъщност даже не е една, а няколко :) Въпросът е, че гадините вътре са именно леминги (lemmings). Има и подобни игри с овце де.

  Нередност?
Нов коментар