Вечерни новини: 7 март

Денят за връщане на бонуси приключи с една "жертва", България е с най-голям дял на сивата икономика в ЕС, а страхът от фалит на Гърция отново разклати пазарите

Цитати на деня

"Аз не съм бил министър и не съм взимал бонус, хонорарът не е бонус"

"В условията на обедняване и криза всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед търсене на виновници, сатанизиране и нови дяволи"

Ахмед Доган в задочен спор с премиера Борисов за бонусите

Число на деня

603

хил. лева е сумата на върнатите бонуси от висшите държавни служители по заповед на премиера Борисов

БЪЛГАРИЯ


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


1 коментар
  • 1
    agrotuz avatar :-|
    тимирут'

    Мразя катастрофичните сценарии, но Бат' Бам-Бам и ордата му ГЕРБ-овци не правят нищо за да създадат позитивни усещания и очаквания в хората и бизнеса. От месеци е ясно, че нашата криза е с W-образна форма, но си има и спецификата първото изкачване да е по-полегато от пропадането и да достига по-ниско от точката, от която започва срива през 2009-та година. Другата особеност е, че в момента има нещо като задържане в "горна мъртва точка" преди повторното сриване надолу. Само от правителството зависи дали падането ще се забави, дали ще е по-малко от предното, колко бързо ще е възстановяването и дали ще е трайно, както и каква ще е цената на мърлявщината им. Ако продължават да се самозаблуждават как нещата се нареждат едва ли не от само себе си, нищо добро не ни чака, даже в далечината се мержелее сценарий, при който това W на икономическата криза се заменя от "залепени" V и L. Ако това се случи ни чака бързо пропадане в следствие на износа на капитали и загубата на пазари. А после... дълго влачене "по корем", докато някой събере кураж да проведе реформите, за които дълго си говорим, и правителството му спре да действа проциклично на кризата.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Снимка на деня

Снимка на деня