Вечерни новини - 12 декември

България и Румъния са с най-нисък БВП на глава от населението спрямо средното равнище за ЕС през 2012 г.; Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще има смени в ръководството на ГЕРБ през февруари; Можем да мислим за ново намаляване на цените на тока за бита след Нова година; По предложение на БСП парламентът отложи за другата седмица окончателното приемане на промени в Кодекса за социално осигуряване , с които се замразява възрастта за пенсиониране

   ©  SERGEI KARPUKHIN
   ©  SERGEI KARPUKHIN
4.8 млрд. евро са нужни на Словения за рекапитализация на изпадналия в криза банков сектор, показват резултатите от тестовете за издържливост на словенските банки, осъществявани под контрола на ЕС и оповестени от централната банка. От тях 3 милиарда евро са за трите основни държавни банки.

Можем да мислим за ново намаляване на цените на тока за бита след Нова година, стига да се появи възможност. Това каза в четвъртък членът на ДКЕВР Еленко Божков, цитиран от 3e-news.net. Два дни по-рано с председателския пост в комисията се раздели Анжела Тонева, като подозренията са, че тя не е искала да одобри нови намаления заради влошаващото се състояние на НЕК. Божков е изнесъл доклад на регулатора пред подкомисията за контрол на ДКЕВР в парламента. Той прогнозира, че до средата на 2014 г. няма да има увеличение на цените, а възможности за намаление може да има от балансиращия пазар. Сега търсим варианти за намаление на регулирания пазар, обясни Божков. Единият вариант е поевтиняване на нощната тарифа.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата