Вечерни новини: 24 август

В бюджета за социални плащания се очаква дефицит; "Български пощи" е с нов директор; Служебният кабинет продължава със спирането на обществени поръчки; Рудникът "Върба-Батанци" заработи след 15 години;

Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски    ©  Надежда Чипева
Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски    ©  Надежда Чипева
216.67 лв е средният разход за лично пътуване в страната, който е направен от българите през второто тримесечие, отчете НСИ. За чужбина сумата е 386.81 лв.

 

Нов изпълнителен директор поема управлението на "Български пощи", а в управителния съвет на "Холдинг БДЖ" има промени. Това става ясно от съобщение на транспортното министерство, публикувано в петък. Новият ръководител на "Български пощи" е Станислав Дочев, който в периода между 2010 и 2012 г. е бил зам.-директор на компанията, а впоследствие и ръководител на дъщерното куриерско дружество EMS Bulpost. Той е завършил испанска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по външна търговия в института за следдипломна квалификация в УНСС. Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова е назначила и Николай Найденов в съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" на мястото на Анелия Крушкова. Найденов е заемал различни позиции в МВР, Министерството на правосъдието и държавната фирма "Информационно обслужване". Той е завършил право в Академията на МВР и има магистратури по "Финансов мениджмънт" и "Управление на човешките ресурси" в УНСС и Нов български университет, обявяват още от транспортното министерство.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Снимка на деня

Снимка на деня

Снимка на деня

Снимка на деня