Вечерни новини: 22 март

Русия осъди Надежда Савченко на 22 години в трудов лагер, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и полицията направиха внезапна проверка на място в Българската петролна и газова асоциация

Снимка на деня: Русия осъди Надежда Савченко на 22 години в трудов лагер

Украинският пилот Надежда Савченко беше осъдена на 22 години лишаване от свобода, след като беше намерена за виновна в съучастничество в убийството на двама руски журналисти по време на сепаратисткия конфликт в Източна Украйна, съобщи "Ройтерс". 34-годишната Савченко, която се превърна в национален герой в Украйна, се държа предизвикателно в съда по време на прочитането на присъдата, пеейки украинска песен от стъкленото си отделение в съдебната зала, заради което съдията Леонид Степаненко поиска кратко отлагане на съдебната процедура. Савченко беше заловена от проруски бунтовници в Източна Украйна през юни 2014 г. по време на сепаратисткия конфликт и беше предадена на Русия, където беше обвинена в насочване на огън, оказал се смъртоносен за двама руски журналисти. Тя отрече обвиненията и се обяви за жертва на показно дело.

10

заплати при пенсиониране, а не по 8, както е сега, ще получават учителите от 1 август тази година. Това е заложено в Закона за предучилищното и училищното образование, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева. Тя обеща и повишаване на заплатите на педагогическия персонал през следващите години.

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата