Вечерни новини: 30 ноември

Правителството одобри държавната помощ за изплащането на задълженията на НЕК по арбитражното дело "Белене", Кабинетът предлага разместването и отработването на празници да отпадне от 1 януари, БАН ще остане без извънредните 10 млн. лв. за наука в бюджет 2017 г., Доналд Тръмп обяви, че ще напусне бизнеса си, GoPro ще съкрати 15% от служителите си

Тръмп обяви, че ще напусне изцяло бизнеса си
Тръмп обяви, че ще напусне изцяло бизнеса си
Тръмп обяви, че ще напусне изцяло бизнеса си    ©  DARREN ORNITZ
Тръмп обяви, че ще напусне изцяло бизнеса си    ©  DARREN ORNITZ
125

млн. лв е стойността на споразуменията по подхода ЛИДЕР, които бяха връчени от премиера в сряда на малки общини по мярката за водено от общността местно развитие. За пръв път финансирането се осигурява от четири европрограми - за развитие на селските райони, за иновации и конкурентоспособност, за околна среда и за човешки ресурси.

Общо 3.46 млрд. лв., или 3.9% от прогнозния БВП, достига излишъкът в бюджета към ноември по данни на Министерството на финансите. Факторите за подобрението на бюджетната позиция продължават да бъдат по-високите приходи, както и по-ниското усвояване на капиталовите разходи. Подобрението от страна на текущото превишение на приходите над разходите по сметките за средства от ЕС върху салдото по КФП е значително, като излишъкът по европейските средства е в размер на 1.8% от прогнозния БВП.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО