Какви са ползите от автономните коли, курсът на промяна в General Electric и как Amazon стана лидер в изкуствения интелект

4+1: Четири идеи за четене и една за подкаст

Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock

ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ...

Позитиви на автоматизацията

Според анализ на Goldman Sachs навлизането на автономни камиони на пазара ще доведе до 25 хил. съкращения месечно. Не и според новите данни на Uber. Какви сценарии за бъдещето на индустрията предрича компанията вижте тук.

Промените в General Electrics

В 126-годишната си история General Electric се превърна в епитом на успешна корпорация. Но бъдещето на GE не е толкова сигурно и блестящо колкото миналото ѝ, пише Bloomberg. Повече по темата четете на този линк.

За Amazon и иновациите

Шест страници предложение и блестящо прессъобщение. Това иска основателят и изпълнителен директор на Amazon от подчинените си, когато му представят идеите си. За да превърне компанията в лидер на пазара с роботи и изкуствен интелект, Безос със сигурност преглежда стотици такива, но само някои минават теста.

Стъкленият таван в Силициевата долина

Повечето от служителите в компании като Google никога не са имали жена началник. И в това се крият два проблема - единият, че показва колко голямо е неравенството между половете в технологичната сфера, и вторият - по този начин компаниите сами се лишават от ценен талант. Текстът е на Bloomberg Businessweek.

...И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Образование 4.0

Конференцията на "Капитал" "Образование за професиите на бъдещето" се проведе миналата година и засегна много важна тема - динамична и изискваща работна среда днес и какви са предизивкателствата пред образователната система. Ако сте пропуснали събитието, повече по темата можете да чуете в подкаста на Световния икономически форум тук или долу:

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата