4+1 | Най-големите провали на най-богатите хора, как да ограничим автомобилния трафик и защо да не слушаме родителите си

Четири идеи за четене и една за подкаст

Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Съветите, които да не последваме

През последните две десетилетия се промениха изключително много неща, включително пазарът на труда. Затова и съветите, които родителите дават на децата си при търсене на работа, често са грешни, а в някои случаи дори могат да навредят. Повече четете тук.

Политики за ограничаване на автомобилния трафик

От 2010г. работните места в американския град Сиатъл са се увеличили със 60 хил., докато колите с един пътник в движение са с 4,5 хил. по-малко. Вървенето пеша, карането на колело или използването на услуга за споделено пътуване са само част от алтернативите за придвижване до работа, които работодателите поощряват. разказва The Atlantic.

Новите асансьори

Наскоро написахме за новата тенденция в архитектурата на небостъргачите - сградите стават все по-високи и все по-тънки. Как революцията в дизайна предизвиква революция при асансьорните системи четете в Bloomberg.

Промяна на пазара

Считано от 24 юли тази година, жените в Саудитска Арабия ще получат правото да управляват коли. Това стана ясно в края на миналата година, като само след седмица автомобилните производители стартираха целенасочени рекламни кампании. На какво са базирани решенията прочетете в този текст.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

С голямата сила идва и голямата отговорност

Всеки служител би искал да заеме мястото на изпълнителния директор. Пълният контрол и високото заплащане изглеждат като сбъдната мечта, но това също така са и хората, които поемат вината за всеки провал. Разказите на няколко изпълнителни директори за най-трудните моменти в кариерата им чуйте тук или долу:

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

Снимка на седмицата

Снимка на седмицата