4+1 | Хакнете си медия, защо автономните коли могат да влошат задръстванията и още

Четири идеи за четене и една за подкаст

Pexels
Pexels    ©  Pexels
Pexels
Pexels    ©  Pexels

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Хакнете тази статия

Специалистите по киберсигурност все по-често забелязват тревожна тенденция. Хакерите в ъглите на тъмната мрежа все по-често рекламират услуги за хакване на сайтовете на големи медии. Предлага се редактиране на статии и заглавия или инсталиране на malware в иначе достоверни и уважавани медии. Докато не е сигурно доколко хакерите са успешни в тези дейности, интересът към такива услуги е показателен за модерната опасност от хибридна война. Прочетете повече във Foreign Policy.

Автономните коли ще влошат задръстванията

Според експерт в градското движение автономните коли бавно и безцелно ще обикалят по улиците, след като оставят пътниците до дестинацията им, тъй като цената за поддръжка и енергия е много по-ниска от цената за паркинг. Ако колите са програмирани да пестят пари, това би бил най-логичният ход, който изкуственият интелект би предприел. Прочетете повече във Futurism.

Google в битка с глобалното затопляне

Първата стъпка в борба с въглеродните емисии е в самото измерване. Хиляди градове по света са заявили инициатива да предприемат мерки срещу вредните емисии, но обещанието е различно от действието. Google планира да предостави инструмент, който да имерва нивото на въглеродни емисии на индивидуалните градове, както и да показва други важни географски данни. Прочетете повече в The Atlantic.

Доналд Тръмп и джапанките

Артистът и предприемач Сам Морисън е намерил интересна бизнес ниша. Морисън е създал серия джапанки, на които са изписани противоречащи си туитове на президента на САЩ Доналд Тръмп. На лявата джапанка Тръмп може да говори срещу някой в САЩ, а на дясната да го възхвалява. Морисън успешно е продал всичките си модели още в първия месец, но Доналд Тръмп работи усилено и предоставя нов материал непрекъснато. Прочетете повече в Business Insider.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

JetBlue с Дейвид Нийлеман

В средата на 90-те Дейвид Нийлеман е искал да създаде нова авиокомпания, която предлага висококачествени услуги и лети до градове, които другите нискобюджетни избягват. Така се ражда JetBlue Airlines. Чуйте за бизнеса на Нийлеман в подкаста на Гай Роз.

Още от Капитал

Снимка на деня

Снимка на деня

КапиталНО

КапиталНО