4+1 | Когато Facebook даде дефект, как минимализмът отиде в Космоса и още

Четири идеи за четене и една за подкаст

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Когато Facebook даде дефект

Когато Facebook не отговаря или по някакъв друг начин даде дефект, цели сектори от пазара дават накъсо. Аварията на най-голямата социална мрежа в света от тази седмица струва хиляди долари на компаниите, които разчитат на Facebook или Instagram като главни платформи за рекламата им. А все пак нека помислим и за това, че над 6 млн. рекламодатели ползват Facebook всеки ден - малка авария с огромни последствия. Прочетете повече тук.

Минимализмът отива в Космоса

Десетилетия след като човечеството за пръв път достига земната орбита, физиката и механиката на космическите полети не са се променили - естетиката обаче се подобрява. Интериорът на Crew Dragon на SpaceX изглежда като излязъл от научнофантастичен филм и предоставя удобни дивани, изчистени черно-бели повърхности и стилни екрани. Прочетете повече тук.

Как платформа за геймъри стана мейнстрийм

Discord беше създадена като свободна програма за по-лесна комуникация между геймъри преди четири години. Оттогава Discord не просто завладя геймърския пазар, но се оказа неразделна част от екосистемата на интернет творците, защото предоставя лесно достъпен начин да се формират форуми, чат стаи и информационни канали в едно за всяка желана тема. Прочетете повече тук.

Проблемът с дезинформацията започва от вкъщи

Докато руските онлайн кампании за дезинформация са на фокус в западните медии напоследък, истината е, че повечето фалшиви новини се създават на местна почва. Според доклад на NYU много повече опасност идва от местни антивакс кампании, отколкото от целенасочени руски усилия. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Уроците от китайската образователна екосистема

Разговорите за образование обикновено се въртят около това как да се промени и революционизира системата на Запад чрез технологиите. През това време образователната трансформация в Китай е в пълна сила, като се създава екосистема за образование през целия живот. Партньорите от инвестиционната компания a16z Кони Чан и Франк Чен обсъждат китайския напредък в образованието и как се отразяват на местната стартъп екосистема. Чуйте тук.

Още от Капитал

Снимка на деня

Снимка на деня

КапиталНО

КапиталНО