"Бакхус" ще награди най-добрите барове в първия конкурс "Бар на годината"
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

"Бакхус" ще награди най-добрите барове в първия конкурс "Бар на годината"

"Бакхус" ще награди най-добрите барове в първия конкурс "Бар на годината"

Събитието на 30 март включва коктейл-бар, обслужван от някои от най-добрите барове в страната, уиски стая, музика и парти

2187 прочитания

Списание "Бакхус" организира на 30 март първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Paradise), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.

Събитието ще включва щандове на брандове от индустрията, коктейл-бар, обслужван от 10 от най-добрите барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.

В 18:00 часа на 30 март в Sofia Event Center организаторите ще посрещнат гостите на специално построен за събитието голям бар, който ще бъде обслужван от 10 от най-добрите бара в България. Всеки от тях ще представи по два авторски коктейла по време на събитието. Ето кои са и те:

- Култура SpeakEasy бар, Варна;

- "Пощата", Пловдив; - "Спутник";
- Tequila BAR Funky Monkey, Велико Търново; - Тhe HUB, Монтана; - 5L Speakeasy Bar

- Lili Pham, София

На събитието ще има и специална уиски стая, домакин на която ще е първият уиски бар в София - "Бар Caldo". Там ще бъде представена селекция от над 50 вида висок клас бутикови уискита за любителите на чисти напитки, както и коктейли и още напитки на щандовете на ключови партньори за индустрия. Компания на питиетата ще правят типичните "finger foods" на щандовете на RedDevil и Томеко.

Музиката, разбира се, ще съпътства цялото събитие, осигурена от група диджеи от Sofia Beats, както и нова инструментална формация с вокал, водена от тромбониста Вили Стоянов.

По време на вечерта ще бъдат обявени официално най-добрите барове за изминалата година според списание "Бакхус" в 4 категории: "Коктейл бар", "Ресторант - бар", "Дебют" и "Бар на читателите".

Конкурсът има за цел да постави основите на дългосрочна традиция с възможност за развитие и разрастване, споделят организаторите.

Системата на оценяване е взаимствана и адаптирана от европейския конкурс MIXOLOGY BAR AWARDS. Ключов фактор е барът да има професионално авторско меню, качествена селекция от продукти, да се използват сезонни и пресни съставки. Важно е гостоприемството, отношението към клиента и постоянство в предлаганата услуга.

Повечето барове спадат в основната категория "Коктейл бар", категорията "Ресторант-бар" все още не е силно застъпена, но е световен тренд с потенциал за разрастване и "Бакхус" иска да насърчи добрите примери в тази област. За категорията е важно ресторантът да има обособена бар зона, както и адекватно за концепцията на заведението коктейлно меню. В категория "Дебют" се отличават барове, които са направили силно впечатление на пазара и са отворили минимум 6 месеца от датата на конкурса. "Бар на читателите" е категория, в която широката публика ще гласува онлайн за любимия си бар ТУК

Номинираните заведения ще бъдат обявени на 15 март на сайта bacchus.bg. Те ще бъдат оценени от специално жури от доказани професионалисти в бранша съвместно с екипа на "Бакхус". Финалистите са селектирани от журито и резултатите от анкета проведена сред 80 бармани, собственици на барове, вносители, дистрибутори и още професионалисти, тясно свързани с бранша.

Събитието е с вход 20 лв. с включена консумация.

Билети и още информация може да намерите на bacchus.bg/top

Вижте още за бар на годината »

Списание "Бакхус" организира на 30 март първото по рода си събитие "Бар на годината Бакхус" на 30 март в Sofia Event Center (мол Paradise), на което ще бъдат наградени най-добрите коктейлни барове в страната.

Събитието ще включва щандове на брандове от индустрията, коктейл-бар, обслужван от 10 от най-добрите барове в България, уиски стая, кът за храни, визуално шоу, DJ парти и джаз банда.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK