4+1 | Как Facebook може да се превърне в централна банка, за продължаващия Апокалипсис в търговията на дребно и още

Четири идеи за четене и една за подкаст

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Facebook като крипто централна банка

Централните банки печатат пари и подкрепят икономиките на държавите. Facebook планира да създаде собствена криптовалута. Къде е връзката? С 2.7 млрд. потребители Facebook може да подкрепи криптовалутата си с колкото други валути поиска и по този начин да се превърне в псевдо световна централна банка. Прочетете повече тук.

Апокалипсис на дребно

Над 5300 магазина, сред които и множество търговски обекти на големи вериги, ще затворят през 2019 г. Апокалипсисът в търговията на дребно в САЩ започна през 2017 г. и би всякакви рекорди през 2018 г. Всичко показва, че тенденцията ще продължи с пълна сила и през тази година. Можете да видите списък с веригите с финансови затруднения тук.

5 примера за класически баухаус дизайн

Трудно е да се преувеличи колко много артистичното движение баухаус влияе на модерната графика. По случай 100 години баухаус Harvard Art Museum е пуснал нов дигитален архив, който позволява да се проследят ключовите влияния в артистичното движение. Прочетете повече тук.

В ерата на екраните

В днешно време непрекъснато слушаме как смартфоните развалят подрастващите, правят ги по-склонни към разсейване и унищожават социалните им умения. Интересен въпрос за проучване обаче е какво правят телефоните със семейните връзки. Оказва се, че семействата прекарват повече време заедно от всякога, но "заедно-сами", тъй като всички се взират в екраните си. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Експлозията в градския технологичен свят

Инвеститорите наливат пари във всеки стартъп, който обещава да наруши традиционния модел на живот в града. Дали обаче става дума за капиталисти, които наистина искат да променят облика на градовете, или за чиста и проста пазарна доминация. Джейсън Калаканис е ранен инвеститор в Uber и основател на собствен стартъп. Чуйте мнението му за как модерните приложения променят градския живот тук.

Още от Капитал

Снимка на деня

Снимка на деня

КапиталНО

КапиталНО