С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
  • K:Reader - изданията
4 окт 2019, 11:06, 1234 прочитания

Каква риба ще има в тигана на втория "Бакхус FishFest"

Прясна риба, деликатеси, рибни ястия и подходящи напитки ще чакат гостите на 19 и 20 октомври на реновирания пазар "Ситняково"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Второ издание на единствения по рода си рибен фест, организиран от "Бакхус", наближава с пълна сила - той ще се случи в София на 19 и 20 октомври под навеса на реновирания пазар "Ситняково", откъм бул. "Шипченски проход". Цели два дни - от сутрин до вечер (10.00-22.00 часа) посетителите ще могат да избират от богата селекция от прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място от шеф-готвачи и, разбира се, напитки, подходящи за рибно меню. Общо 30 изложители от няколко категории ще участват на "Бакхус FishFest" тази година. Ето и какво точно ще открием там:

"Прясна риба и морски дарове" - гостите ще могат закупят за вкъщи див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер, африканси сом и още други изкушения, доставени специално за фестивала. Основен партньор на събитието са "МЕТРО Кеш енд Кери", които ще изложат забележителния си рибен сектор в нетипичната атмосфера на стрийт фестивала. В зоната ще намерим още BalkanFish - със средиземноморска риба и морски дарове, първата ферма за отглеждане на африкански сом до Панагюрище - "Рибна ферма Clarias", както и "Морски Риболов Несебър", които ще предложат класики като цаца, миди по несебърски, пушен паламуд и още мариновани риби. Дебют ще направи и най-новата марка за премиум черноморски продукти "Черноморски улов" с вариации на паламуд "Лакерда" и веян паламуд.
Какъв рибен фест би бил без хайвер? Гостите ще могат и да дегустират хайвер на WholeCaviar - първия руски производител на натурален хайвер в България от сьомгова пъстърва и на преработен хайвер.


Във вкусната секция "Ресторанти и готвачи" с тематично разработени менюта за фестивала тази година ще участват ресторантите Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, "Космос" и Lili Pham. Щандове със специално меню ще имат и партньорите на събитието - демонстрационен ресторант ShowHow, Kotaniy Gourmet и "МETRO Академия". Какви изкушения точно ще приготвят всички те можете да прочете тук.

Каква риба ще има в тигана на втория "Бакхус FishFest"



Любителите на виното и алкохолните напитки ще могат да опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще представят селекция на чаша и на бутилка на собствен щанд. Ще участват още топ вносители на премиум вина като WineBox, Seewines, Avendi Wines. Интересни предложения ще има и от магазин Le Petit Quche, турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.



Какво още? Когато има вино и риба, има и хляб - "Братя Хлебари" отново са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлагат различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи. Ще могат да бъдат дегустирани и закупени и световноизвестните марки зехтини Aristeon, Ariston и Nobleza Del Sur Premium Gourmet, известни с качеството си и дълголетни традиции. Chilli Hills ще представят люти сосове, отиващи на риба, а гръцки магазин Bakalia The Greek Deli ще участват с автентични и традиционни гръцки продукти като гръцки разядки, видове маслини и други.

И понеже "Бакхус" иска не само да развива пазарите в София, но и рибната кулинарна култура - особено устойчивия риболов и експлоатация на ресурсите, добавена стойност ще внесе интерактивна инсталация "Фризер", която помага за природосъобразен избор на морска храна. Тя е част от инициативата на природозащитната организация WWF за опазване на живота в океана и поминъка на хората, разчитащи на риболова. Посетителите ще получат на място и първия по рода си наръчник за устойчива консумация на риба и морски дарове – "Рибен буквар 2.0", издаден от WWF.

За доброто настроение , разбира се, ще има и DJ програма и през двата дни от столичния клуб "Терминал 1".

Събитието има вход, който може да закупите предварително на bilet.bg
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Снимка на деня Снимка на деня

С официална церемония британският парламент възобнови работата си

14 окт 2019, 786 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Седмицата" Затваряне
Кална работа

Три епизода от започналата предизборна кампания за местните избори

Ново време за "Славянска беседа"

Двама френски предприемачи са купили 2 хил кв. м за близо 3 млн. евро, за да направят офиси и споделено простраство

Формулата на Манолова: кмет-омбудсман

Обещанието за допитване до хората по всички важни въпроси носи предизборни дивиденти, но и рискове от прекомерни очаквания и блокажи

Борис Бонев: между гражданите и политиката

Единственият непартиен кандидат се бори за гласове с малък бюджет и без подкрепа от партийни структури

София: този път има интрига

За пръв път от над 10 години в София се води истинска политическа кампания. "Капитал" прекара по един ден с четиримата основни кандидати, за да види отвътре как те се борят за гласовете на софиянци

Изкуство на ръба

"Фриндж" в Единбург е най-големият фестивал на изкуствата в света