🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Основната разлика между нас и тях е, че ние сме демократи и никога не бихме направили избори в стил "Данко Хаирсъзина", никога, при никакви обстоятелства, защото избори в стил "Данко Хаирсъзина" с присъствие на депутати, разнасящи и влачещи чували и прочие, е израз на извратен нагон на властта."

Иван Костов коментира поведението на ГЕРБ на изборите за президент и местна власт

"...мнозинството от хората, които искат да се занимават с политика, нито имат професии, нито имат някакви позиции в обществото. Защото, ако е така, на практика те ще си гледат работата, а няма да търсят политиката за поприще."

Веселин Герев, психиатър пред в. "24 часа"

"Имам много тревоги за посоката на демокрацията в България. Две са главните ми безпокойства: първото ми е за свободата на печата и трябва откровено да заявя, че съм шокиран от корупцията в медиите по време на изборите; второто произтича от политическото сплашване, стигнало до равнище, което не съм виждал по-рано."

Джеймс Пардю, бивш посланик на САЩ в България (2002 - 2005), пред в. "Сега"

"...да изиграе "партията на властта" и да си присвои утвърдените местни лидери е по-лесно за ръководството на ГЕРБ, отколкото да култивира свои кадри - един дълъг и мъчителен процес. Разбира се, заварените авторитети по места ще се държат по логиката на брака по сметка - ще кръшкат, ще изневеряват на партията майка и ще я напуснат веднага след като получат следващото по-изгодно неприлично предложение."

Огнян Минчев, политолог, обяснява стратегията на ГЕРБ за издигане на кандидати по места, пред в. "Труд"

"Президентът пробва проекта АБВ, но след като всички маймуни, които са обиколили другите партии, се събраха при него, той като опитен политик веднага разбра, че този проект е провал."

Бойко Борисов пред bTV

"Много тънко."

Бойко Борисов коментира в Министерския съвет жеста на Маргарита Попова да почерпи с бонбони, че е станала вицепрезидент

3 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  agrotuz avatar :-|
  тимирут'
  • - 1
  • + 2

  Ако се анализират Костов, Минчев и Джеймс Пардю... Да си събираме саковете и през терминал 2 на летище София? Или да се почва здрава работа за нормализация на държавата? Не знам кое е по-добре, знам че ако не се изринат ГЕРБ-овците, държавичката ни само ще затъва и пропада, и ще се превръща в "Задунайская губерния" на Путинова Русия... Безкрайно черна перспектива, но доста реалистична.

  Нередност?
 • 2
  mahito avatar :-P
  mahito

  Що, БСП по-добре ли ще се справят с упражнението ако изринем ГЕРБ, или пък Кунева, която също е комунистическа съпруга ;)

  Нередност?
 • 3
  tseci avatar :-P
  Цветомир Гинков Вълков

  "Президентът пробва проекта АБВ, но след като всички маймуни, които са обиколили другите партии, се събраха при него, той като опитен политик веднага разбра, че този проект е провал."
  Бойко Борисов пред bTV -цитат

  А бе то и в ГЕРБ, а и в други партии като погледне човек има доста от тия "маймуни" за които се говори.???

  :-))

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО