КапиталНO

Изказванията от седмицата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

 "То е една глупост, понеже реално няма разговор за това какво трябва да се прави. Не, не е смешно, защото това са хора, които решават бъдещето на цялата страна и трябва по някакъв друг начин да гледат на нещата. Но явно сме си разменили ролите. Грешката не е в публиката."

фронтменът на "Ъпсурт" в предаването "Тази сутрин" по bTV за предизборната кампания

"Никой, и ние в НФСБ нямаме нищо против братския руски народ, но сме категорично против освен нашите кърлежи кръвта ни да пият и руските олигарси, както беше с АЕЦ "Белене", както става с "Южен поток". Същото бе и с Бургас - Александруполис - капан за бели мишки."

съпредседателят на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов пред "Труд"

"Ако наистина защитата на държавното обвинение е била такава, каквато днес видяхме от българската прокуратура, трябва да ви кажа, че действително съм прекрачвал границата и съм се произнасял неподготвен за оценка на българския съд."

бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в последната си дума по едно от делата срещу него

"Той ми се обади, честити ми поста и ми каза следното: "Мартин Радославов работи с Кулезич и е добре да я вземете в TV7." Аз бях с него близък… Сега близък какво означава: имали сме общи гаджета. Преди 15 години. Когато Делян Пеевски беше фино момче, фин младеж. Не беше такъв здравеняк, какъвто е сега."

Николай Бареков, лидер на "България без цензура",  пред "Дневник"

"По-скоро беше шушумишка, както винаги е било в нашата история. Ние сме русофили само в кръчмата и на масата. Кажете ми един случай, когато Русия е била в критично състояние и ние сме я подкрепили. Но иначе спорим с другите кой обича повече Русия. Така че това поведение вероятно е цивилизовано с оглед на дипломатическата практика и етика, но в никакъв случай не ни отличава от всички други в ЕС." проф. Андрей Пантев пред в. "Преса" за позицията на България спрямо събитията в Украйна

"До тази седмица той е бил коректен, изпълнявал е общите ни политики, но явно всеки търпи развитие и той е избрал този път на развитие. Нормално е, който желае, да напуска, нямаме притеснения. Имаме кадри достатъчно, че имаме и за износ в другите парламенатарни групи."

 Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ за намерението на партията да изключи Даниел Георгиев, пред БНР

Така каза спортният миснистър: 

"Предвид  на принципите на прозрачност и правото на информираност на обществото по отношение  на управлението на Министерството на младежта и спорта Пресцентърът на Министерството намира за целесъобразно да  уведоми  всички  заинтересовани, че министър Мариана  Георгиева е в платен годишен отпуск, както следва: 

-   Със  заповед   №  0-770 от  09.05.2014 г. - три дни, считано от 12 май 2014 г."

Съобщение на пресцентъра на Министерството на младежта и спорта от 21.05.2014

6 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  daskal1 avatar :-P
  daskal1
  • - 5
  • + 6

  "Ние сме русофили само в кръчмата и на масата. Кажете ми един случай, когато Русия е била в критично състояние и ние сме я подкрепили. " - съгласен съм с теб, професоре. Скоро четох спомени на руски офицери от Руско-Турската война. Постоянни оплаквания от пазарлъците с нашите селяни за цените на сеното, овеса, и други стоки. Нашите са си гледали келипира и не са се трогвали особено от лозунгите. Та днес да не се чудим на скептицизма, той си ни е генетичен след толкова поколения.

  Нередност?
 • 2
  evpetra avatar :-P
  evpetra
  • + 7

  ..."Сега близък какво означава: имали сме общи гаджета. Преди 15 години. Когато Делян Пеевски беше фино момче, фин младеж. Не беше такъв здравеняк, какъвто е сега."
  Николай Бареков, лидер на "България без цензура", пред "Дневник"

  Мале-е, да си признаеш, че си имал общи гаджета (не едно!) с такава свиня, пардон - здравеняк!

  Нередност?
 • 3
  evpetra avatar :-|
  evpetra
  • + 14

  ..."Кажете ми един случай, когато Русия е била в критично състояние и ние сме я подкрепили."

  Кога пък Русия ни е подкрепяла ей-така, само от любов и въпреки интересите си?!

  Нередност?
 • 4
  today avatar :-|
  Изо Дзадзе
  • + 8

  Бареков да не е искал да каже, че е бил гадже на Пеевски, преди да мъжкаря да си увеличи талията?

  Нередност?
 • 5
  nick_rusew avatar :-|
  Nikolay Rusev
  • + 1

  Нищо чудно, че и бг-спорта ни е все едно в отпуск.

  Нередност?
 • 6
  niknero avatar :-P
  niknero

  Ахахахаах, смях се с глас на прессъобщението от спортното министерство - датите, човек, виж датите! Ох, защо всичко около тази персона Мариана Георгиева лъха на нелепост?:))

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО