🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бойко Борисов на посещение в Израел
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Така каза премиерът: 

"Ако смятате, че има още някой, с който трябва да се говори или още нещо, което да направим, с радост ще го чуя. Вече дори няма на кой да се обадим, на всички сме се обадили по шест пъти. Ципури, танци, всичко, каквото може, сме изказали и колегата казва, нямам контрол" - Бойко Борисов

"Ние дадохме близо 6 млн. лева да защитиме дърдавеца или една водоплаваща птица. С година забавихме магистрала "Хемус", заради щъркеловото гнездо - да си излюпят птичетата. Навсякъде сме направили тунели за констенурки, за мечки, за вълци, за лисици съответно стени огромни и мрежи, които крадат за съжаление, но пазиме и птичките" - Бойко Борисов

"- Между другото като се возих по магистралата днеска, ако България направя такава магистрала - така да друса и да люлее, ще ме изядат мене. От аерогарата до Рамала.

- Тя е в ремонт...

- Не знам колко е в ремонт. Но ако в България направя такава магистрала, всеки сутрешен блок ще започва и ще завършва с това." - Бойко Борисов в Израел

"Георги Лозанов ни поставя пред дилемата, която имахме във времето на комунизма. Да участваш ли в една гадост с надеждата, че можеш поне малко да допринесеш към по-добро, или да се оттеглиш с достойнство и да оставиш всичко в ръцете на безскрупулните."

проф. Ивайло Дичев в своя Facebook профил след оставката на Георги Лозанов от СЕМ "Представяте ли си шефа на партията на унгарското малцинство да получи медал от шефа на "Секуритате" или шеф на "Щази" да награди дисидент в Германия?"
Ахмед Юсеин, бивш депутат от ДПС, пред "Нова телевизия"

"Българинът не иска да рискува, не помага на потреблението, не помага на икономическия растеж."
Божидар Лукарски, министър на икономката, в интервю пред "24 часа"

"Намалението на предизборната кампания от 30 на 21 дни е положителна промяна, в полза на изборния процес и възприятието на избирателя. Той се пресища и спира да възприема."

Данаил Кирилов, депутат от ГЕРБ, пред БНТ относно предложенията на партията за промени в Изборния кодекс

"Какво значи криминално проявен на днешно време, кой не е криминално проявен?"

Ивайло Борисов–Ториното пред bTV във връзка със обвиненията срещу неговите охранители за побоя на околовръстния път

"Чакайте малко – вие смятате, че аз с тези хора тука, които работят в тази сграда, не съм обсъдил и тезата, че делата тръгват, спират и има една "малка мръсна тайна, която цари в прокуратурата"? Вие смятате, че аз съм подминал с тия хора тука? Мога да създам шпицкоманда от 6-7 човека, нали така? Но не мога да създам от 90 човека. Аз мога да ги гледам в очите."

Сотир Цацаров, главен прокурор, на пресконференция след среща в Софийската градска прокуратура

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО