КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
   ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

"Добре известно е, че президентът като институция е странна птица в българския политически пейзаж - с дълъг клюн и къси крила. Прекият му персонален избор разпалва жаждата за власт, а конституцията го държи на сухо. Тя е направила от него нещо като монарх без корона със спорадични административно-представителни функции и споделено участие в отделни кадрови решения."

доц. Георги Лозанов в "Дойче веле"

"Тракия" в момента е убийствена магистрала. На всеки 2-3 км няма мантинели. Ако бях аз, щях да затворя "Тракия", докато не се подменят мантинелите."

бившият премиер Бойко Борисов пред журналисти

"След катастрофата на американските "ястреби" в Сирия и след това втората катастрофа, която наскоро се разви пред очите ни в Кабул, трябва да се спази правилото, че на американските "ястреби" трябва да им се даде ъгълче, където те да кълват, да грачат, да стягат сили и да се готвят за война. Балканите и Черноморската зона заедно с Калининградска област, но там тях ги слагам на второ място, са зоната, в която американският, ястребеният интерес ще се реализира тази и следващата година."

доц. Валентин Вацев пред радио "Фокус"

"По принцип купата за мен винаги е била десерт, не основно ястие. Но с оглед на, както казваме, постната пица трябва да се опитаме да вземем десерта."

треньорът на "Левски" Станимир Стилов, цитиран от "Дневник.бг"

"Защо? Защото с новата администрация на Джо Байдън Америка се завърна. Това беше историческото послание, изпратено от новата администрация, а сега имаме въпроси. Какво означава Америка се завърна? Америка в Америка ли се завърна, или някъде другаде? Не знаем."

председателят на Европейският съвет Шарл Мишел пред журналисти в Ню Йорк

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО