КапиталНО

Изказванията от седмицата

Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов    ©  Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов
Facebook / Бойко Борисов    ©  Facebook / Бойко Борисов

"Нас, българите, може само Господ вече да ни спаси и затова обикалям манастирите."

лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред журналисти

"Ние преживяваме провалите с някаква особена страст, с елемент на мазохизъм. Ние сме очаровани от нашия провал, имаме тяга към абсурдното, към гражданското сбиване. Ние живеем в този казан на лоши чувства и уникална мнителност и производство на версии за нашия живот, които са смайващо глупави."

д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов, пред БНР

"Пеевски е посрещан със страхотни салтанати от кмета на ГЕРБ и се черпят с шоколадови бонбони. Какво показва ГЕРБ с това свое поведение, тъй като той е и техен регионален координатор? ГЕРБ на практика легитимира този човек и неговото завръщане в политическия живот без никакъв свян."

кандидатът за депутат от "Демократична България" Антоанета Цонева пред bТВ

"Един известен пътен строител е превел в Обединените арабски емирства от началото на годината 21 млн. лв. във връзка с неговата дейност. Това не е единичен случай. Както по този случай, така и за много други е време обществото да се запознае с фактологията."

служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV

"Основната ударна сила в разгрома на джендър идеологията (каквото и да значи това), това са генетиците. Хромозомите са "първичното", както материята беше първична, духът - вторичен. Х-У, всичко е ясно. Е, в онези редки случаи, когато има някакво природно объркване, се очаквало правото да еволюира, да взима решение Народното събрание. Който следи темата, помни, че преди десетина-петнайсет години генетиката се беше превърнала в нещо като историческия материализъм в миналото - смяташе се, че ще открием гена на всяка болест, ще можем да поръчваме бебета със сини очи и 180 IQ."

проф. Ивайло Дичев за "Дойче веле"

"Брюксел ни говори и се отнася с нас заедно с поляците сякаш сме врагове... е, време е те в Брюксел да разберат, че дори комунистите не могат да ни победят."

унгарският премиер Виктор Орбан пред привърженици, цитиран от "Дневник.бг"

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО