КапиталНО

Изказванията от седмицата

"Какъвто и да е Гешев, в деня, в който го сменим, ще имаме ли върховенство на правото? Няма да имаме. Съдебна реформа? Няма да имаме. Гешев не е свързан със съдебната реформа, тя даже е извън тримата големи. Искам смяна, която не само е персонална."

Независимият кандидат за президент Анастас Герджиков пред Нова ТВ

"Ние в БСП се опитахме да се изчистим от задкулисието, докато аз съм начело на партията. Опитахме се да се изчистим от всякакви зависимости. Задкулисието зад Борисов сега се прехвърли зад служебния кабинет."

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV, след като подаде оставка

"Вече няма твърди електорати, те са се "втечнили" и до голяма степен много по-важно при гласуването на хората е, че те гласуват "срещу" повече, отколкото "за", и търсят победа. Търсят не просто партията, която е най-близо до тях, а партията, която ще победи другата страна."

Политологът Иван Кръстев пред "Свободна Европа"

"Аз самият съм имал сблъсък с "Делта гард" в началото на 2020 г. Поводът беше един спор за фотоволтаичен парк, където те дойдоха с брутална сила. Първоначално бяха възпрени от полицията, после си влязоха, разбивайки вратата, катинара, установявайки се там месеци наред под носа на всички органи на държавата. И никой не реагира."

Министърът на правосъдието Иван Демерджиев в интервю за Mediapool.bg

"Господин Петков знам, че познава Канада, но не познава Македония."

Лидер на партия "Възраждане" по повод намеренията на "Продължаваме промяната" да се търси нов подход за решаване на спора със Скопие