КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Надежда Чипева
   ©  Надежда Чипева

"Министерството на земеделието е единственото място в света, в което данни за субсидиите няма дори и финансовият министър. Това е пълно безумие. Време е да премахнем политическите инвеститори от сектора, чрез които се контролират групи от населението. Това министерство трябва да е основен фокус на новата антикорупционна агенция."

лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, цитиран от "Медиапул"

"Поименното гласуване показва, че членовете на ЦИК от ГЕРБ и ДПС са се противопоставили на санкционирането на Борисов. Излиза, че дейността на един държавен орган може изцяло да бъде блокирана въз основа на партийни пристрастия, които не могат да бъдат превъзмогнати в името на законността."

адвокат Емилия Недева, цитирана от "Де факто"

"Голяма част от назначенията в горите се правят по политическа линия, като отзад стърчи ръката на ДПС и в по-малка степен на ГЕРБ."

депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев, цитиран от "Дневник.бг"

"Аз искам повече от феновете купа. За мен Купата на България винаги е била десерт, а основното ядене е шампионската титла - до две години."

съсобственикът на ФК "Левски" Наско Сираков пред журналисти

"Вероятно до края на зимата, както понякога се казва цинично, почти всички ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви."

германският здравен министър Йенс Шпан пред журналисти

"Отчасти това се дължи на известния немски мързел и самодоволство. Другата група са хора... които реагират идеологически на това, което смятат за диктатура на ваксините."

съпругът на канцлера Ангела Меркел проф. Йоахим Зауер, цитиран от германския вестник "Ди велт"

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО