КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

"Нинова няма как да се лиши от двама души - единият се казва Крум Зарков, другият се казва Драгомир Стойнев. По простата причини, че и двамата са западни възпитаници, възпитаници на "Сорбоната", интелигентни момчета и не просто ще липсват в разговорите, те са единственото нормално в тези разговори. Много по-лесно "Харвард" и "Сорбоната" биха си партнирали и много по-лесно би вървял разговорът между "Харвард" и "Сорбоната", отколкото между "Харвард" и АОНСУ. (Академия за обществени науки и социално управление на БКП - бел. ред.)."

Бившият депутат от БСП Кирил Добрев пред БНТ

"В природата земните организми имат различни форми на колективен живот - има стада, има и ята. Нас изминалите години не ни превърнаха в ято. Преди време писах в една пиеса, че овцете не ни дават вълна. Те ни дават пример. Това наше овчедушие, това щастливо робуване, това желание все някой да ни стъпи отгоре, за да имаме с какво да се оправдаваме - това са характеристики на стадото."

Режисьорът Теди Москов, цитиран от Дневник.бг

"Тази несигурност, страх, дошли с пандемията, пробудиха хората за някаква промяна по подобие на хиперинфлацията 1996 г. ...И сега пандемията изигра тази роля, на хиперинфлацията - тя просто докара достатъчно множество хора до един предел, в който те казаха: Стига! Но това "Стига!" е негативно, то е революция, тиха. От тук нататък трябва да се формира някакъв нов ред и първата крачка към този нов ред е правителство, което, от една страна, да си върши работата, от друга страна, да не допусне повторение на ГЕРБ.

Проф. Стефан Попов пред БНР

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО