КапиталНО

Изказванията от седмицата

"Виждам и една друга слабост в управлението. Почти всички ресурсни сектори са концентрирани в една политическа партия - "Продължаваме промяната". Например БСП уж получава гръмки като названия министерства, но те са изпразнени от съдържание. Без достатъчен ресурс и инструменти за правене на политика."

бившият премиер и председател на ПЕС Сергей Станишев пред БНР

"Дайте да не правим хумор, сатира и забава. Има си секретарки, които звънят. Чакате председателят да ви се обади по водомера ли?"

депутатът от БСП Румен Гечев на заседанието на енергийната комисия в парламента

"Ще ви кажа нещо - имаме един път на разследване (за източването на парите за автомагистрала "Хемус" - бел. ред.), който можеше да бъде много кратък, за стигане на крайния резултат и изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура, което запуши този път. Много се надявам да е постигнала тази цел временно и да излезем от това срутище по някакъв начин."

министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти в парламента

"Винаги сме се надявали, че когато компютрите станат повече от телевизорите, ще настъпи свобода на словото. Не, тя не настъпи. Виждаме как цифровите гиганти премахват съдържание, за да не се карат с правителствата, с властите. В тези тежки времена предлагам да преживеем, като се подкрепяме взаимно."

Нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов, един от основателите на "Новая газета", на церемонията по връчване на наградата му