КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Цветелина Белутова

"Точно затова написах и "Времеубежище". Защото усетих, че някой се опитва да ми открадне миналото и да го превърне в идеология. Бродски казва на едно място, че бъдещето е пропаганда. Днес миналото е пропаганда. Продават ни някаква измислена национална история. Това, което искам да кажа с тази книга, е: Вижте, всеки от нас има свое лично минало. То е убежище, в което може да влезе, да постои малко и да излезе, затваряйки добре вратата, за да не смесва времена. Но не вкарвайте в миналото цял един народ. Не му диктувайте какво да помни и да забрави, не го превръщайте в идеология."

Писателят Георги Господинов пред "Дневник"

"Отстрани изглежда като координирана акция, прехвърляне на топката заедно с опозицията (на прокуратурата) с цел да се създаде една пушилка, една мъгла и да се разсее фокусът на общественото внимание от реалните проблеми."

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова пред "Дневник"

"Без законодателство, което да предпазва държавата от последствия след санкции по глобалния закон "Магнитски", една банка може да се превърне в чейндж бюро за 24 часа, след като бъдат спрени международните й разплащания."

Бившият правосъден министър Иван Демерджиев пред БНР

"Решението на Конституционния съд, че правосъдният министър може да иска отстраняването на главния прокурор, осветява пълната непригодност на сегашния Висш съдебен съвет."

Бившият премиер Иван Костов пред "Медиапул"

"Защото вече от седмици през сутрешните блокове и вечерните телевизионни програми в САЩ един подир друг се изреждат политически експерти, които твърдят, че Германия си подвива опашката, когато ножът опре до кокала. И че вместо оръжие доставя на Украйна каски и полева болница."

Михаела Кюфнер в Deutsche Welle

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО