КапиталНО

Изказванията от седмицата

   ©  Цветелина Белутова

"Не мога да повярвам това, което чувам от някои лидери. За един ден щял да оправи всичко, това е безумно нагло изказване. Заради тези изказвания имаме всичките тези спекулативни кризи. Къде бяхте последните 10 години? Гасим пожар след пожар, навсякъде е продънена системата. За 90 дни трябва да оправим всичките бакии."

министър-председателят Кирил Петков пред журналисти

"Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дронове вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници."

бившият министър на отбраната Тодор Тагарев в профила си във Фейсбук

"Сега е време българските власти да започна да работят по много чувствителни и важни случаи заедно с нас. Затова съществуваме, затова сме тук."

европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, цитирана от "Медиапул"

"Тези хора, които броят левчетата за бежанците, същите хора ли са, които спасиха евреите в своята страна от концлагерите с газови камери? Това същият народ ли е, който има кодов израз за времена на притеснение, недостиг, неудобства и този израз гласи "сърце да е широко". Как сърцата стават тесни?"

журналистката Веселина Седларска в портал "Култура"

"Изведнъж се оказва, че когато търгуваш с някого и се надяваш, че вашата взаимозависимост ви прави по-сигурни, в момент на конфликт осъзнаваш, че вашата взаимозависимост е твоята уязвимост."

политологът Иван Кръстев на годишната среща на правителството с бизнеса

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО