КапиталНО

Изказванията от седмицата

"Виждам, че най-голям интерес е относно корупцията по високите етажи на властта, сменете им подсъдността, преместете ги в Софийския градски съд и съответно апелативен, но не пипайте организираната престъпност... ще настане хаос, ще настане хаос, който... вие си играете, но хаосът, който ще предизвикате в съдебната система, ще е още по-голям."

депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева от трибуната на Народното събрание

"Що се отнася до организираната престъпност - тя не изчезна. Тя се сля с властта, облече се в костюма на властта, престана да ходи с черни джипове с лепенки, но започна да ходи с черни джипове със служебни номера. И това Специализираният съд го проспа - нарочно или не, няма значение - трябва да бъде закрит", заключи социалистът."

депутатът от БСП Крум Зарков в парламента

"Българската армия се е превърнала в един съветски музей на въоръжението и трябва да променим това."

депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев пред Би Ти Ви

"Ние сме просто, извинявам се, със свалени гащи."

съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред "Дарик радио"

"Тази критика и нервност идва от Запада. Като се има предвид историята на руското общество, как можем да очакваме то да се управлява по напълно демократичен начин? В чисто географски смисъл това е страна, толкова огромна, че управлението й е предизвикателство Ако се поставим на тяхно място, нормално е режимът да е малко по-авторитарен."

бившият премиер Симеон Сакскобургготски пред полското издание "Жечпосполита"

2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  evpetra avatar :-|
  evpetra
  • + 1

  Не пипайте организираната престъпност! Спомням си с какъв жар ченгето Христо Смоленов (тогава все още не осветен!) предупреждаваше от трибуната на Народното събрание да не се отварят досиетата, защото това щяло да има невъобразими последствия.

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО