КапиталНО

Изказванията от седмицата

"Мислех си, че, общо взето, истината няма значение. Последните един-два месеца промених това свое виждане и осъзнавам, че тя има огромно значение за върховенството на закона, правовата държава, за правата на човека. Които са едни от стълбовете, които крепят нашия общ европейски дом и български в частност. Това са за много от вас, може би, клишета. Доскоро и за мен бяха клишета тези ценности. Много интересно как осъзнаваш, че са много важни за теб неща, когато тези ценности, които смяташ за даденост, са или застрашени, или си напът да ги загубиш, или си ги загубил частично."

главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Медиапул"

"Нямам илюзии, че този състав на Висшия съдебен съвет ще освободи Иван Гешев от поста главен прокурор. За подобно решение са нужни 17 гласа, а голяма част от членовете на ВСС до няколко месеца предстои да се върнат на работа в прокуратурата, а и дължат кариерата си на Иван Гешев."

министърът на правосъдието Надежда Йорданова пред "Нова телевизия"

"Като министър на отбраната нямам право на лично мнение."

военният министър Драгомир Заков пред bТВ

"Денацификацията може да бъде проведена само от победителя, което означава негов безусловен контрол над процеса на денацификация и власт, осигуряваща този контрол. В това отношение денацифицираната страна не може да бъде суверенна. (...) Идеологията на денацификатора не може да бъде оспорвана от виновната страна, подложена на денацификация."

философът и методолог на сегашната руска власт Тимофей Сергейцев в РИА "Новости", цитиран от www.ploshtadslaveikov.com

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО