КапиталНО

Изказванията от седмицата

"Сега се лигави една, като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България... Сега вие гушкате шпицове, малки, такива-онакива, дето не мяза много... кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като дойде Путин, тогава беше премиер, неговото, което взе, го гледа и направо му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и така го взе. Аз му казах: "Ако ще го гледаш, ти го давам. Иначе ги обичам като деца, няма да ти го дам." Той ми вика: "Обещавам, че ще го гледам" - нека да ме опровергае. Минаха няколко дни и му се обадих по телефона. Викам: "Ей, да не вземете сега да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, това е душичка златна, няма да го пипате."

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция, цитиран от "Дневник.бг"

"Това, че [Петър Волгин] цитира информация с изричното уточнение, че е непроверена, абсолютно обезсмисля необходимостта от санкция."

Новата председателка на СЕМ Соня Момчилова пред "24 часа"

"Фактът не отрича нацистките елементи в Украйна. Вярвам, че Хитлер също е имал еврейска кръв."

Руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ББС

"Това е непростимо, скандално изявление, ужасна историческа грешка и ние очакваме извинение...

Да се твърди, че Хитлер е от еврейски произход, е като да се твърди, че евреите сами са се убивали. Да се отправят обвинения към евреите, че са антисемити, е расизъм от най-ниско равнище."

Външният министър на Израел Яир Лапид пред новинарския сайт "УайНет", цитиран от "Медиапул"

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО