КапиталНО

Изказванията от седмицата

Ахмед Доган    ©  Георги Кожухаров

"Класическият европейски модернизъм в качеството си на флагманския сегмент на западната цивилизация е напът да изпадне в дълбок метафизичен унес като форма на почивка от добре свършена работа. Върховенството на Разума, универсалните категории и Абсолютната идея натовариха просветената личност да бъде Субект на историята и субстанциален носител на Свободата и Прогреса, включително на Хуманизма. В онтологичното поле на социума се получи нещо, което отговаря на библейската притча "Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса!"

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган в статията "Казусът Ахмед Доган" в юбилеен философски сборник на Софийския университет, цитиран от "Медиапул"

"Бойко Борисов, Румен Радев, Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и други имат поведение на руски агенти на въздействие и влияние."

Бившият премиер Иван Костов пред БТВ

"Звучи ми като "Мрън, мрън." ...Няма как да се омаловажи постижението на правителството в енергетиката, от 100% зависимост от руски газ ние вероятно ще сме на 0% руски газ съвсем скоро."

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, цитиран от "Дневник.бг"

"Имам спомени дори от детската градина. За някои не бях послушен. Надявам се, че няма да бъде внесено ново искане от раждането ми през 1970 г. Защото ще трябва да търся свидетели, че не съм нарушил етичните норми на магистратите, докато съм бил в детската градина."

Главният прокурор Иван Гешев пред ВСС, цитиран от Mediapool.bg

"В резултат на извратената си идеология днешна Русия вижда целия свят като свой враг, но няма колебание, че закрилата на Z ще ѝ осигури победата. Но най-простото обяснение е, че знакът Z се прави с бързо движение на ръката, за да се задраска една страница."

Писателката Теодора Димова в Портал "Култура"

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО

КапиталНО