Неговата борба

Волен Сидеров обижда немци на "расисти" и "антисемити" (!?!)

"Старият" Волен Сидеров - през 2006 г. лидерът на Атака все още поддържаше образа на скандално-краен политик
"Старият" Волен Сидеров - през 2006 г. лидерът на Атака все още поддържаше образа на скандално-краен политик    ©  Юлия Лазарова
"Старият" Волен Сидеров - през 2006 г. лидерът на Атака все още поддържаше образа на скандално-краен политик
"Старият" Волен Сидеров - през 2006 г. лидерът на Атака все още поддържаше образа на скандално-краен политик    ©  Юлия Лазарова

Точно си мислехме, че хулиганът на българската политика - лидерът на "Атака" Волен Сидеров, се е поукротил, след като стана част от управляващото мнозинство, и хоп – от Германия дойде новина, че е бил задържан от местната полиция.

Информациите за това първо бяха несигурни. В сряда вечерта БНР съобщи, че Сидеров е бил задържан на летището във Франкфурт заради "непристойно поведение". Новината беше потвърдена от говорителя на МВнР Драговест Горанов, който пред БТА твърди, че политикът дори е бил за кратко арестуван, а после освободен.

Реакцията на самия Волен Сидеров беше светкавична и категорична: "Това е пълна лъжа", казва лидерът на "Атака" пред "Стандарт". Според депутата той само бил говорил с персонала на самолета, защото не бил доволен от обслужването, но не бил повишавал тон.

Няколко часа по-късно депутати от "Атака" се заканиха да съдят говорителя на външното министерство за това, че е разпространил невярна информация, а самият Сидеров заяви пред bpost.bg, че обмисля да заведе иск срещу Lufthansa. Неговата версия е, че персоналът във втора класа (където по собствените му думи пътува) се държал пренебрежително към хората. Депутатът чул и презрително подхвърляне по отношение на българите. "В такива случаи винаги реагирам - словесно естествено. Направих им забележка, че това е недопустимо", разказва той пред bpost.bg.

Откъм Германия нещата изглеждат различно. Много различно. "Волен Сидеров е бил пиян, вдигнал е скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета", казват за "Дневник" от пресслужбата на полицията във Франкфурт. Според германските власти лидерът на "Атака" е нагрубил и местна полицайка, която е подала оплакване срещу него. В другата версия на случилото се според "Дневник" Волен Сидеров отказал да закопчае предпазния си колан при излитането и приземяването, не искал да седне на мястото си, дори е нахлул в бордовата кухня. Хвърлил е предоставената му храна, постоянно е пречил на стюардесите и ги е обиждал с расистки думи.

И тук идва най-любопитната част от историята. Българската служба на "Дойче веле" цитира говорител на Lufthansa, който разказва подробности за поведението на Сидеров. "Лидерът на българската партия "Атака" продължил да буйства по време на целия полет - хвърлял храна в коридора и обиждал персонала, наричайки членовете му нацисти и антисемити, съобщи медията. И това не е всичко. Според цитирания от "Дойче веле" говорител на Lufthansa Сидеров изкрещял на стюардесата, която го помолила да се държи прилично, следното: "Няма да ми заповядва някаква си русокоса арийка!"...

В друга ситуация не бихме се усъмнили в думите на немските официални лица. Но дали наистина е възможно Волен Сидеров, който преди време заяви, че с влизането на "Атака" в парламента там "няма да бъдат само педерасти, цигани, турци, иностранци, евреи и всякакви други, а ще има само и единствено българи!" и Волен Сидеров, който обижда на "нацисти" и "антисемити" да са едно и също лице?

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


27 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  ааа

  На Волен и св“рка в самолета да му направят той пак няма да е доволен-това му е обичайното състояние

 • 2
  Avatar :-|
  bd

  Този си е за освидетелстване. Колкото по-скоро, толкова по-малко бели ще направи.

 • 3
  h2so4 avatar :-|
  h2so4

  Пътувал съм доста. Луфтханза не са най-добрите в предлагането на глезотии на борда, но са най-ефикасни, от всяка гледна точка. Който иска да го носят на ръце - да вземе Емирейтс.
  Персонала на Луфтханза са като роботи - безкомпромисни са. Виждал съм ги как се справят с проблемни клиенти - студено-учтиво, безкомпромисно, неотстъпчиво и упорито.
  Все пак - когато си във въздуха, си тяхна отговорност, нормално е да искат да ги слушаш. Аз лично нямам проблем с това.
  Един умен човек, ако надуши проблем с персонала, просто си премълчава. Не знам - имам много опит в ресторантския бизнес. Ако Волен има навика да се прави на пич пред хората, дото го обслужват, и да показва колко е велик - не ми се мисли колко слюнки, сополи и сперма е изял, заедно с яденето и пиенето, дето му го сервират(и да не си мисли, че в чужбина тези неща не се практикуват :). А персонала се е забавлявал за негова сметка:)

  Колкото по-високо стои човек в социалната стълбица - толкова по-учтив е с околните, и по-малко претендира за внимание. Така е в цивилизованите държави. Проблемният пътник, когото персоналът на Луфтханза усмиряваше в мое присъствие беше черен, и викаше на висок глас как му дължат уважение, щото бил американски гражданин. По акцента и разваления английски си личеше, че е гражданин съвсем отскоро, но това очевидно го беше накарало да мисли, че изведнъж е хванал Господ за шлифера.

  Нещо подобно се случва и с господин Сидеров - довчерашен Господин Никой, от когото и сега нищо не зависи, си представя, че светът се върти около него. И когато не му се засвидетелства необходимото внимание - става нервен.

  Не може да му се отрече едно на господин Сидеров - голям късметлия е. Измъкна се сух от случката на магистрала Тракия. Сега късметът му пак работи - случилото се е в Европа. Не ми се мисли, как щяха да му смачкат фасона, ако си беше позволил това на борда на американски самолет в САЩ.

  И, честно казано - дори и да има преувеличаване от страна на екипажа - последствията са само положителни. Волен няма да бъде допускан на самолети на Луфтханза повече, и това е добре - аз често летя с тях. Второто е, че за пореден път имиджа на Атака страда - а това е добре за България.

  А на тези, които са гласували за Атака и за Волен на изборите, не ми остава нищо друго, освен да им цитирам последните редове от стихотворението на един велик българин:

  Не сме народ, а мърша !
  Туй казах и с това ще свърша....

  Цитирам по памет, не ми се правете на интересни да ми търсите грешки....

 • 4
  ras16377431 avatar :-|
  ras16377431

  Не знам защо толкова благосклонен е бил Сидеров. Би трябвало като истински атакист да доведе баща си да набият екипажа, а на другия ден да хвърлят бутилки молотов по офиса на компанията.

 • 5
  Avatar :-|
  k

  големият въпрос е защо Болен има дипломатически паспорт?

 • 6
  malkatapizza avatar :-|
  Малката Пица

  Удари кьоравото Волен с тази партия Атака.
  Направи добри пари, уреди и жената и сина в Брюксел прати а 15 000 лева заплата. Евалата.

 • 7
  Avatar :-|
  :)

  Белото им показа тъмната страна

 • 8
  t avatar :-|
  т

  Болен!

 • 9
  charlyb avatar :-|
  charlyb

  Волен си е пич отвсякъде и него да не го мислим. Да помислим за ония, иначе много мъдри български избиратели, които и да нямат Волен, ще си го създадат и възпитат, и пак ще си го сложат на върха на властта в България.

 • 10
  Avatar :-|
  гудю

  Човекът е явно комплексар. Предполагам, че му е малка магията, но смятах, че компенсира с дълъг език. Вербално имам предвид, да не си помисли цензора друго. Толкова евфимизми употребих, че и Езоп да ми завиди. За да избегна триенето.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал