Една продукция на Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" окупира първия работен ден на парламента и медийното внимание

Пламен Орешарски не е единственият човек с план в този парламент. Има поне още един, който е наясно какво прави в 42-то Народно събрание - Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" доказа това още в първия работен ден на парламента, в който се постара да заеме максимално място по страниците на вестниците и телевизиите. Планът "Сидеров" се оказа не онова, което се съдържа в 140-те страници на предизборната му програма, а умела комбинация от гласовита съпротива срещу всички останали и пресметливост.

Денят на Сидеров може да бъде обобщен като "дойде, повика и си отиде". "Преса" обобщава как "говорителят на унижените и оскърбените" (по Смирненски) в една и съща реч предупреди ГЕРБ, че ще познаят страданието, БСП - че ще бъде техният кошмар, а ДПС - че са противоконституционна партия. "Достатъчно купувахте депутати", заяви той на ГЕРБ, явно с горчивина от последния мандат, в който партията на Бойко Борисов му отне няколко депутати, за да запази мнозинството си. След това Сидеров предприе изненадваща маневра за всички, които очакваха да видят как лидерът на националистите ще подкрепи БСП и ДПС. "Не съм казал, че ще подкрепям нито Орешарски, нито Лешников, нито Бадемов", размаха пръст Сидеров. След това допълни, че българският народ е мъдър и не е дал властта нито на БСП, нито на ГЕРБ, а е сложил "Атака" като коректив. На което, от страниците на "Стандарт" задочно го коригира дядо Николай от Пловдив. Според него не народът, а Бог не е дал властта на никому, макар да не споменава дали висшият план също е включвал "Атака" като коректив.

Корективът взе хитро решение, което в. "Сега" обобщи като "схемата, по която ще осигурява подкрепа на БСП и ДПС". "Атака" не се регистрираха за вота за председател на парламента, като така позволиха на двете партии да вземат мнозинство. Заради тази маневра "Труд" кръстиха Сидеров "услужлив кошмар". "Стандарт" обаче посветиха на лидера на "Атака" първата си страница, в която го представиха като някакво патриотично риалити. "Шоуто на Волен чупи рейтинги", заключи вестникът и допълва "нахока всички и изведе четата".

По време на извеждането на четата обаче тя попадна на "предател" и ситуацията бързо ескалира. Волен Сидеров налетя на репортер на телевизия СКАТ - доскорошното му любимо място за изява, сега лоно на новата конкурентна националистическа формация на Валери Симеонов "Национален фронт за спасение на България". На поднесения микрофон Сидеров и помощникът му Денислав Чуколов връхлетяха репортера с непрекъснато повтаряни две фрази. Сидеров викаше "извини се, бе", а Чуколов допълваше и се чудеше "ти турчин ли си".

Всъщност формацията на Валери Симеонов може да е и причината за този експлозивен старт на сезона на Сидеров. Очевидно притеснен, че при евентуални нови избори фронтът може да прескочи 4-те процента, до които беше много близо, Сидеров се старае да остане водач в тясното поле на национализма и затова максимизира присъствието си в този парламент, където има възможност за постоянни медийни изяви. Което обещава още много подобни дни.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


27 коментара
 • 1
  onzisa6tia123etc avatar :-|
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт

  Прав е човека-преди изборите не го споменаваха много по медиите. Има да наваксва.

 • 2
  kireto avatar :-|
  Кирето
  • -17
  • +124

  Гледах го как се нахвърли върху полицая пред Народното събрание /всъщност защо ли пиша народно събрание с главна буква?Тази институция е толкова компроментирана вече.../
  Полицайчето беше като ученик, не смееше да шукне на словоблудствието от страна на Сидеров...
  Окончателно реших, че Сидеров е Болен...
  Отврат!

 • 3
  cymbaline avatar :-|
  Cymbaline

  До коментар [#2] от "Кирето":

  Учудващо, медиите изключително много подценяват сцената с полицая. Това е едно от най-грозните проявления на парвенющината и самозабравилота се нищожество. Това беше изумително по размерите си унижение на човек, който си върши работата. Шокиран съм.

 • 4
  pzashev avatar :-|
  pzashev

  Интересно е да се види как такъв тип просташко поведение граничещо с истеричност очевидно се харесва на немалка група избиратели. Според мен такива които търсят лесни истини и само чакат някой да им ги даде. Ей така да мразим и обвиняваме всички други като начин да скрием собственото си неумение и нежелание да се реализираме в живота.
  Такива винаги ще има - можем само да им гледаме сеира с леко приповдигната вежда. В крайна сметка, глас народен... Жалко само, че половината народ не гласува и така едно маргинално и гротескно явление получава по-главна роля. Точно според надеждите на г-н Сидеров като кралица на драмата.

 • 5
  voxy avatar :-|
  voxy

  медиите са развили уродлива поносимост към безобразията на Сидеров и той се възползва по най-безпардонния начин, може да е забавление, но е факт че заради Сидеров ни очакват 4 години БСП+ДелянПеевскииСие ако някой си мисли че зимата ще има протести, които да свалят Орешарски много се лъже

 • 6
  bobix avatar :-|
  bobix

  [quote#4:"pzashev"]Интересно е да се види как такъв тип просташко поведение граничещо с истеричност очевидно се харесва на немалка група избиратели. Според мен такива които търсят лесни истини и само чакат някой да им ги даде. Ей така да мразим и обвиняваме всички други като начин да скрием собственото си неумение и нежелание да се реализираме в живота.
  Такива винаги ще има - можем само да им гледаме сеира с леко приповдигната вежда. В крайна сметка, глас народен... Жалко само, че половината народ не гласува и така едно маргинално и гротескно явление получава по-главна роля. Точно според надеждите на г-н Сидеров като кралица на драмата.[/quote]
  +++

 • 7
  axo avatar :-|
  axo

  А аз бих искал да попитам къде са сега всички "честни" полицаи, които така хубаво се събираха да пият кафета и да пушат цигари, за да изкрънкат някое повишение? Защо не протестират сега, когато един откровен лумпен публично унижаваше техен колега, който просто си вършеше работата? Поведението на този ненормалник е еманация на тъпото мислене на българите, които смятат, че като се сдобият с пари или пост и стават по-големи от закона, нещо, което се вижда по улиците всекидневно. Докато това е така, тая държава няма да върви напред!

 • 8
  dorko avatar :-P
  dorko

  Вчерашната му излагация във връзка с "убийството" - дано предизвика някакво смирение. Хайде Волене, извини се!

 • 9
  inkata22 avatar :-|
  Иван Кавръков

  Когато гледах изказването му в парламента си казах...Колко дръзко но вярно! Но когото се видя цирка пред парламента... Поведение на махленски бабаит... Това съвсем не е автентичния български национализъм. Този болен човек е изгубил мярката и от време на време така очерня идеята на националистите в България ,като че ли нарочно за да ни отврати от себе си и от нея...
  Другия малоумни Плевналиев пък спомена ,че не можело Райков след като си е свършил работата просто "да го оставим на кучетата"???!!!
  Президенте ,умнико ! Кои са кучетата ?!

 • 10
  parro_petrov avatar :-|
  AYP

  Българското общество все още не е отрекло идеологиите на Национал-социализма и Комунизма. Лицата на тези живи и до днес идеологии ще бъдат рейтингов инструмент за медиите, със своите ежедневни "сензации". Това не е толкова зле, като се има предвид на какво е способен глада за сензации, принудил не един достоен журналист да превърне самия себе си в ходеща сензация, барем хване декиш.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал