Волният Волен

Туристическа фотосесия на Волен Сидеров от топлите страни възмути медиите в студена България

Снимките са получени на редакционната поща на "Дневник"
Снимките са получени на редакционната поща на "Дневник"    ©  Дневник
Снимките са получени на редакционната поща на "Дневник"
Снимките са получени на редакционната поща на "Дневник"    ©  Дневник

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров има неприятния навик да дефилира по страниците на българските вестници в най-различни агрегатни състояния.  Виждали сме го с разкривено от гняв лице да прокламира експулсиране на "сирийските пришълци". Наблюдавали сме и как заплашва с "граждански арест" протестиращите срещу кабинета "Орешарски" изпод пластмасова маса, която го пази от "народната любов". По неволя сме се сблъсквали дори с негови актови фотографии, запечатали студентските му лудувания...

В контекста на последните анонимно разпространената във вторник фотосесия от посещението на Сидеров и неговата конКубинка Деница Гаджева в слънчева Куба е по-скоро смешна и безобидна. Фактът, че вече сме виждали лидера на националистите далеч по-разголен, обаче не попречи на българските медии да изригнат с гейзер от негодувание. Те шумно се възмутиха как така български политик си позволява да се пече на тропически плаж, докато сънародниците му се греят с печки и студуват. Скандалното в случая са не толкова самите снимки, каквито вероятно могат да се намерят във всеки фейсбук профил, а подозрението, че Сидеров може да се е разхождал до топлите страни за сметка на данъкоплатците.

"Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е бил миналата седмица на официално посещение в Куба, придружаван от депутата от "Атака" Деница Гаджева, заради която избухна семеен скандал и раздяла между Сидеров и съпругата му Капка Георгиева.", съобщава dnevnik.bg и уточнява, че фотоси на националисткия лидер от кубинския плаж "Варадеро" са изпратени до повечето български медии. "Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе засечен от ПИК да се припича в понеделник на елитния плаж "Варадеро" в Куба", приписа си авторството на снимките pik.bg. "Побелелият политик събираше тен на екзотичното място, докато в Народното събрание вървяха ожесточени дебати по приемането на бюджет 2014 г.", тръби  жълтият сайт. "Българските медии показват само колониални държави като САЩ и Израел, затова ние като антиколониална партия сме длъжни да изследваме другите държави като Куба", опитва се да защити избора на туристическа дестинация депутатът от "Атака" Илиян Тодоров пред bTV. И като не можа да обясни какво всъщност са правили там, започна да се заяжда с името на водещата на сутрешния блок Генка Шикерова, като я наричаше ту Захариева, ту Шугър.

Съвпадението с гласуването на бюджета провокира медийна активизация от страна на експремиера Борисов. "Докато неговите коалиционни партньори приемат бюджета, той се пече на плажа на мафията в Куба - "Варадеро". А този човек е шеф на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това е падението на този парламент", обявява лидерът на ГЕРБ в своя официален фейсбук профил, цитиран от агенция "Фокус". Намесата на бившия премиер в соченето с пръст от своя страна провокира истерично включване на Сидеровата половинка Деница Гаджева. "Волен Сидеров не е тюлен като Бойко Борисов и Искра Фидосова и може да се снима по бански", разгневи тя пред TV7. "Срещнахме се с отговорни хора като Юанда Ферер, предадохме декларация от името на партия "Атака". Пътуването съвпадна и с моя рожден ден. Аз съм родена в Хавана", допълва гаджето на Сидеров пред "Труд". "Стандарт" пък уточнява, че папарашките снимки са дело на туристи, посетили по същото време Острова на свободата.

Още от Капитал

Спука ни се хъбчето

Спука ни се хъбчето