Аз съм само цвят лилав

Николина Ангелкова на "Оскарите"

Facebook на Николина Ангелкова
Facebook на Николина Ангелкова    ©  Facebook на Николина Ангелкова
Facebook на Николина Ангелкова
Facebook на Николина Ангелкова    ©  Facebook на Николина Ангелкова

Страстта на министъра на туризма Николина Ангелкова да се снима със знаменитости не е тайна за публиката, защото фотосите са предназначени и за нея. Има с известни артисти, като се започне със Силвестър Сталоун и Шарън Стоун и се стигне до боливудската знаменитост Аджай Девган, а през 2014 г. дори покани петкратния носител на световната купа по ски Марк Жирардели за личен съветник във ведомството.

Първоначалните опити ловът на звезди да се представя като част от много дълбока стратегия за рекламиране на България продължават, въпреки че се видя, че няма особен ефект. През 2015 г. индийският пазар трябваше да бъде наводнен с брошури за нашия туризъм, но това не стана, нито холивудските артисти са окупирали Черноморието.

Но страстта на Ангелкова към камерите не намалява. Миналия уикенд тя беше в Холивуд по време на връчването на наградите "Оскар". За визитата й нямаше да се разбере, още повече че съвпадна с дългата почивка около Трети март, ако самата Ангелкова не се беше похвалила в профила си във фейсбук, като публикува и няколко снимки. Първите бяха от "Нощта преди Оскарите", на които позира с Майкъл Дъглас, Ейдриън Броуди, Силвестър Сталоун и Салма Хайек. После дори изгря в стилна лилава дантелена рокля в блиц пред "Нова тв" от червения килим. И в същия аутфит пусна кадри от купона след събитието.

В текст към фотосите се казваше: "Изключително много благодаря на всички мои приятели актьори, които лично ме поканиха. Веднага след церемонията поздравих трима от носителите на Оскар Frank Stiefel, Gary A. Rizzo и Mark Weingarten". "Министър Николина Ангелкова е била на 90-ата церемония за връчване на наградите "Оскар" в лично качество и по лична покана, получена от нейни приятели - актьори в Холивуд", се казва в официален отговор на Министерството на туризма на запитване на "Капитал". "Пътуването на министъра е на собствени разноски и не ощетява по никакъв начин българския данъкоплатец", казва от министерството.

След церемониите на "Оскарите" "24 часа" публикува интервю с нея на две страници, в което нямаше нито дума за Холивуд, а първият въпрос гласеше: "Бяхте в САЩ - колко туристи идват в България от тази страна и важен ли е този пазар за нас?" Няколко часа по-късно в електронното издание на медията вече имаше и друга публикация - преразказ на дописка в ирландски сайт, който включил Ангелкова сред най-добре облечените звезди на "Оскарите"... Общо пет са информациите за министъра за последните няколко дни в електронния "24 часа".

Още от Капитал

Мини, ако можеш

Мини, ако можеш