Какво се вижда зад клетвите на ДПС срещу "Капитал"

Медийна сергия

Няма почти никакво изключение - всеки път през последните седмици, когато водещите фигури на ДПС говорят публично, те споменават "кръга "Капитал". Тази седмица Мустафа Карадайъ напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, като пак използва да каже нещо в тази посока. "Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно има нова джипка за тези 1.2 милиарда. Въпросът е, ако досега Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка. Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархична медийна НПО група, начело с Иво Прокопиев", обясни той. Преди и след него Йордан Цонев също бълва непрекъснато същите слузести конструкции.

Много хора около "Капитал" ни питат защо се случва това - все пак историята стигна до крайности. По настояване на ДПС и с помощта на "Има такъв народ" и ГЕРБ сегашният парламент гласува специална комисия, която да разследва квартал "Буджака" до Созопол, където има вила един от издателите на "Капитал" (там къщи имат още стотици други хора) - това се стори по-важно от актуализацията на бюджета, по-спешно от парите за пенсии или за реакция на идващата ковид криза.

Обяснението за всичко това всъщност е много просто, каквито са и схемите, завладели публичните пари през последните над десет години. Те не се отличават с някаква софистицираност, а са елементарни, но брутални. В случая, накратко, крадецът вика "Дръжте крадеца!". Това е сравнително стара тактика на тази група.

През годините те започнаха да изпълняват особен вид огледална защита - шумно обвиняват другите за това, което сами правят. Това върши работа в три посоки:

 • 1). Те се надяват, че изхабява предварително силата на критиките, защото хората губят чувствителност и интерес.
 • 2). Изпраща послание към всички, че корупцията е безалтернативна и кражбите са нормални. Един вид - те всички правят така. Ако не е Пееевски, все ще е някой друг. Но все пак - корупцията на Пеевски е най-добра.
 • 3). Ако някой не се излъже за предните две, поне ще остане с усещането, че и там има нещо нередно - като се хвърля непрекъснато кал, все нещо ще залепне.

Дали това работи? Едва ли. Всеки път, когато някой от ДПС си отвори устата за нещо, свързано с корупция, той припомня за санкционирания по закона "Магнитски" Делян Пеевски - ключова фигура в движението през последните десет години. Останалото е доста отчаян опит да се излезе от тази ситуация.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


5 коментара
 • 1
  event_horizon avatar :-|
  event_horizon

  Трудно е за вярване че 3 от партиите в парламента и повече от половината депутати се ръководят от хора извън парламента, скрити далеч от медиите: герб от борисов, итн от трифонов и дпс от доган. Не мога да повярвам че хората които гласуват за тези партии възприемат реализирането на своя вот в лицето на митов, тошко и карадайъ. Именно тези "почетни лидери" които се крият от медиите в луксозните си резиденции мразят Капитал - една от малкото свободни и професионални медии в България. Задкулисието обича кошлуков, пик и блиц.

 • 2
  balkantourist avatar :-|
  balkantourist

  А защо няма статиики за момчето с канадски паспорт?

 • 3
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Става все по-ясно, че Доган деградира. А това, че Карата не става за нищо, се вижда и на тъмно.
  Доган пропусна да отбележи, че медийната империя-бухалка, стопанисвана от Пееф вече не работи. И ако наистина Прокопиев с кабелите си оттатък океана е помогнал да се свърши с това кафяво робство, е строител на съвременна БГ.
  А когато нямаш медийна империя, няма как да вадиш нож на неголяма медийна група, която все пак кара хората да се заслушват - Икономедия.

  Пък и да размахваш битовизма с Буджака, когато знаеш колко ти е поср*н задника е или безумие, или предверие към него.

  Совите не са това, което бяха.
  Ахмед Демир Доган - също.

 • Kafaleto Nesheva

  До коментар [#] от "":Този индивид е толкова деградирал,че е вечно пият и в алкохолен делириум.

 • 5
  antonst avatar :-|
  Антон Стойков

  От снимката се вижда следното...един, дето не може да говори български и заяви, че родината му била туркистан(което така или иначе ни е ясно) и един друг, дето говори български, но за разлика от преди 150-200 години е станал еничар, доброволно..


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Мини, ако можеш

Мини, ако можеш