Пиши "Pi ar" и да бегаме...

Докато се прощаваше с Бюрото за защита, главният прокурор Гешев демонстрира завидни умения в чата и "шльокавицата"

Радостин Василев Facebook
Радостин Василев Facebook    ©  Радостин Василев Facebook
Радостин Василев Facebook
Радостин Василев Facebook    ©  Радостин Василев Facebook

Заседанието на парламентарната правна комисия от миналия петък, където се обсъждаше връщането на Бюрото за защита на свидетели под шапката на правосъдното министерство, показа главния прокурор Иван Гешев в нова, по-човешка и в някаква степен по-дигитална светлина. Вместо да следи съсредоточено дебата, който в крайна сметка го лиши от личната му претoрианска гвардия, иначе суровият и обикновено гледащ страшно обвинител бе засечен от бдителни депутати да си чати и да си разменя сълзливи емотикони с потребител, носещ на пръв поглед мистериозното име Pi ar Sevi Boiko. Впоследствие се оказа, че зад този псевдоним логично се крие Севдeлина Арнаудова, която е личен имиджмейкър на бившия премиер Бойко Борисов и на която главпрокурорът чинно докладва хода на парламентарните дискусии на тема съдебна реформа.

Първите кадри от смартфона на Гешев бяха публикувани във Facebook от БСП депутата Явор Божанков. "С мъка признавам, че никой не е направил повече за съсипването на Борисов и ГЕРБ от Иван Гешев. Свали ГЕРБ от власт. Стана обединителен фактор за политически несъвместими субекти. Днес с чата си по време на комисия с ПР-а на Бойко заби поредния пирон. С този едър шрифт и изчерпателното описание Гешев заслужава едно голямо браво. Браво, Иване!", коментира народният представител в социалната мрежа. Депутатът от ИТН Радостин Василев също публикува кадри на чата от друг ракурс и коментира: "Pi ar Sevi Boiko и Иван Гешев в чат по време на правна комисия, в която трябваше да се гласува закриване на специализирания съд и прокуратура! Сашо Николов от ГЕРБ (15 МИР - Плевен) днес в правна комисия чете от листче неща, които не разбира, за да спасява положението. След него беше Ангелкова и за нея е втората усмивка. Те не са заедно и не си съдействат. Хич! Пълен срам!"

Два дни по-късно самата Арнаудова потвърди, че именно тя е мистериозната Pi ar Sevi Boiko. "Аз не крия, че познавам главния прокурор. Имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги, контрабанди с цигари, един куп акции. В реално време се излъчваше всичко, нито е закрита комисия, тя беше предавана навсякъде. Обсъждахме това, което виждате - кой се изказва", разяснява тя, цитирана от bTV. В задочния разговор по темата се включи и Бойко Борисов, страдащ напоследък от недостатъчно медийно внимание. "Скарах се и казах повече освен с мене с никакви други мъже да не се пускат усмивки, сълзички и муцунки", палаво се намеси бившият премиер.

Като се абстрахираме от първоначалния шок и силните страсти по темата, осветляването на въпросния чат има и позитивни страни. Той показва, че и Гешев може би е същество от плът и кръв, а не просто бездушен сатрап. Явно и той не е чужд да модерността, владее любимата на повечето младежи "шльокавица" (изписване на българските думи с букви на латиница) и също знае как експресивно да излее чувствата си в емотикони.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


3 коментара
 • scuby

  Напишете статия как Киро и другия лисугер Асен докато са служебни министри правят срещи в офисите си да купува политически клуб Екогласност. От къде двамата лисугери имат пари за това, кой ги спонсорира, кой стои зад тях макар и да не е трудно са се сетиш. Това са въпроси, които "будните" и "безпристрастни" журналисти трябва да зададат. Или пак ще го изкарате пред полезните идиоти "активно мероприятие" както опита на Татяна ви Дончева да пазарува депутати!

 • 2
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател

  Друга снимка показва с кого си чати Гешев по време на заседание на парламентарната комисия:
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160247503451189
  Освен Pi Ar Sevi Boiko в Телеграм му стиска палци някакъв прокурор. Мярка се и някаква административна съдийка.
  “Ivanov” е Евгени Иванов, кадровик от ПК на ВСС. Неясно в какво точно качество “стиска палци” на Каскета. Май като бивш (и бъдещ) негов подчинен.
  “Gabi” е председателят на Административен Съд Ловеч съдия Габриела Христова. Не знаехме, че има и ловешка връзка. Но вече знаем - и ще проверим в детайли.
  Личният му Pi Ar Веселин Иванов е записан още докато е бил редактор на превзетия от Пеевски сайт “Правен свят”. А Мадам В е записана в тефтера на Гешев като гурналист gurnalist

 • 3
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател

  Сега Сашо Николов от ГЕРБ брани Гешев в правна комисия. А преди Сашо Николов от ГЕРБ изцицал 250 000 лв. адвокатски хонорари от МРРБ.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160254563951189


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Аre you Djoking?

Аre you Djoking?