И започна едно излизане от сивотата...

Избирателят и добре да живее, идва предизборна кампания

Facebook Лозан Панов
Facebook Лозан Панов    ©  Facebook Лозан Панов
Facebook Лозан Панов
Facebook Лозан Панов    ©  Facebook Лозан Панов

Политиката в България отдавна е превърната в PR състезание. А избирателят дори добре да живее, идва предизборна кампания, в която да се уцели мярката става трудна задача. С предстоящите избори 2 в 1 и при обстоятелството, че ще са третите за годината, сегашната обещава да дойде в повече и на претръпналите.

Тонът сякаш зададе фолк певицата Луна, която при регистрацията си за кандидат-президент обяви, че трябва "да излезем от тази сивота и тази скучност", а предизборното й послание беше в атрактивен видеоклип. В телевизионното си послание, което сякаш е било редактирано от Добри Чинтулов, кандидат-президентът Лозан Панов на небесносин фон с облачета отиде в другата крайност и се опита да умори от скука зрителя.

Президентът Румен Радев обаче го надцака, като направи пред камерите 50 лицеви опори за 1 минута при откриването на турнир по карате, с което очаквано предизвика бившия премиер и каратист. "Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета", не закъсня Борисов. Все пак бившият премиер не трябва да е много настоятелен, защото президентът очевидно е във форма, докато той не. (Да не вземе да скъса още някой и друг минискус.)

Екипът на Лозан Панов предложи предизборен репортаж от къщата му в монтанското село Превала, в който излезлият в отпуск председател на ВКС се хвали с реколтата си от лук и домати. Клипът предизвика много реакции във фейсбук, включително и въпроса: "Затиска ли си киселото зеле с жълто паве?"...

Предизброно Мая Манолова си боядиса косата и стана брюнетка - "за да е ясно на мутрите, че не съм блондинка - и ще го усетят и в тази кампания". В младежките социални платформи клипът с новата й прическа е с таргетираното послание "Промяната е най-якото нещо".

Делян Пеевски пък, който отново е кандидат-депутат от ДПС, в "спонтанно" интервю за рубриката "Шибанистан" в youtube на активист от контрапротеста в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев заяви, че няма нищо общо с : медии, избора на Иван Гешев, санкциите по закона "Магнитски", фалита на "Лафка", бившия премиер Борисов и т.н. А ден по-късно беше показан като специален гост на дългогодишния кмет на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов.

"Само аз и г-н Пеевски в тая държава може да си позволим да се гъбаркаме с властта, както ни скимне", коментира във фейсбук създателят на популярния сайт "Не!Новините" Самуил Петканов.

Още от Капитал

Спука ни се хъбчето

Спука ни се хъбчето