"Да бъде или не"*

Филип Киркоров изведнъж откри, че в Русия има лов на вещици, заради нападки срещу мъжа на бившата си жена Алла Пугачова

Творческият лагер около руския президент Владимир Путин се разцепи тази седмица, след като роденият във Варна руски естраден певец Филип Киркоров се скара с главния редактор на пропагандния канал Russia Today Маргарита Симонян. Причината е обидата, която "журналистката" нанесе на комика Максим Галкин (45 г.), настоящ съпруг на певицата Алла Пугачова (73 г.), за която Киркоров беше женен от 1994 до 2005 г.

И Галкин, и Пугачова се обявиха за противници на войната от първия й ден, а след свалянето на шоуто на Галкин от ефир двойката избяга от Русия в Израел, където набира средства, за да помага на украински бежанци. "Всички знаят, че Галкин е хомосексуалист, който се ожени за по-стара жена, за да се обогати и да придвижи кариерата си напред", заяви в края на миналата седмица по държавната телевизия главната редакторка на RT, цитирана от "Радио Свобода".

"Светила ли си им? Как трябва да гледат на теб децата на Алла и Максим?... Ти си журналист, а не бабичка на пазара, разнасяща непристойни слухове и клюки", не й остана длъжен Киркоров във видео в Instagram. В него певецът, който през 2014 г. приветства анексацията на Крим, а преди броени дни изнесе цели четири концерта в Кремъл по случай 55-годишнината си, се жалва, че все повече вижда преследването на хора с алтернативна гледна точка, а ловците на вещици само влошават вътрешното разделение в руското общество.

Кавгата между двамата прислужници на Кремъл продължи. В Twitter Симонян отговори на певеца, уж цитирайки думите на подчинения й в RT журналист Антон Красовски. Според отговора й под името на Красовски руското общество е "по-монолитно и единно от всякога", като пропагандистката обвинява Киркоров в сексуални извращения и в предателство и заявява, че "засега хора като Симонян възпират руския народ от конкретни и евентуално незаконни действия" срещу тези, които не подкрепят напълно руската война и президента.

Въпросът сега, след като всички западни изпълнители отмениха турнетата си в Русия, а редица изпълнители като Пугачова избягаха, е дали Русия няма да изгуби и "руския Майкъл Джексън". Киркоров все пак изказа публично несъгласието си с водеща пропагандистка на "Кремъл", докато протестиращи срещу войната биват арестувани по площадите, дори когато плакатите им са празни.

* Песен на Максим Галкин и Алла Пугачова

1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  susedkata avatar :-|
  Любопитната Съседка
  • + 4

  Селска свада между две прислужнички в Кремъл. Щом като лелката Филип Киркоров е обявен за "руския Michael Jackson", то тогава става кристално ясно какво е нивото на руската култура, на която ние не спираме да се възхищаваме.

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

vilis pauperis*

vilis pauperis*