ж.к. "Магистратска наглост"

Как решихме корицата на "Капитал" да изглежда точно по този начин

Когато хората в "Капитал", които работеха по темата за имотите на висшите магистрати (по-точно на техните деца) край морето от време на време разказваха какво са разбрали, честно казано първо отказахме да повярваме. Схемата е толкова нагла, че на нас, хората, които за щастие сме встрани от съдебната система, ни изглежда невероятно да има толкова откровени и видими знаци за разпад.

В този случай корицата ни, съвсем честно казано, е по-слаба от темата, която ще прочетете вътре. Колебахме се много какво точно да илюстрираме. Единият вариант беше да покажем основната идея на темата. В този случай на първа страница щяхте да видите абстрактна илюстрация, която показва полуразпадналите се остатъци от съдебната система. Нещо прогнило, което имитира работа за нас, а всъщност израства като бурен, който се храни с остатъците от справедливост и почтеност.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


20 коментара
 • 1
  vladtrend avatar :-|
  vladtrend

  е това е прогнила корумпирана система. Не трябва само държавата да оказва натиск но и гражданите. Тази съдебна система трябва да падне ...
  Добре че съм в чужбина

 • 2
  georgiefs avatar :-|
  georgiefs

  Първо: искам си предишния вид на електронното ви издание - имаше по-приветлив и вестникарски вид.
  Второ: уморих се да чета "хейтърски" мнения. Колко още лошотия има в нас и до кога ще я изливаме върху собствените си глави?
  Драги вестникари, не наливайте масло в огъня. Просто съобщете фактите, които вече едва ли имат значение за тези, които нищо не можем да променим.

 • NPaine

  Има една приказка, На зла круша, зъл прът.

  Някой проблеми се решават най-добре на стадиона...

 • 4
  birdman avatar :-|
  birdman

  май ще започнат да падат зъбите на някои хора ...

 • 5
  igeorge71 avatar :-|
  igeorge71

  Мъчно ми е за всички вас. И пишещи и четящи. Какво като има и истинска разследваща журанлистика и инструмент (медия) за нейното свеждане до знанието на о6ществото, когато го няма най-важното. Истинско гражданско о6щество което със своето поведение да 6ъде коректив на всички тези свине. Във всяка друга държава в Европа подо6ни разкрития ще доведат до конкретни резултати. В България о6аче - нищо. Ще попсуваме ще изразим шумно възмущението си може и някоя друга комисия за офииално разледване да спретнем и до там.
  Нито неморалните магистрати ще си отидат, нито тези които са ги о6служвали ще си понесат заслуженото.
  Съжалявам да го кажа ама до6ре че вече нито аз нито дете ми сме част от тази гротесктна действителност.

 • 6
  mims avatar :-|
  Mims

  Две от първите пет мнения са от чужбина. Чудя се да им завиждам ли? По-скоро да. Нищо вече не ме учудва. Разобличителните статии минават и заминават, най-много да бъдат тема на разговор до понеделник и до там. После идват избори, хората си казват - има ли смисъл, всички са маскари - и не гласуват. Следват нови страници с материал за Капитал.

 • 7
  anguel_terziyski avatar :-P
  Anguel Terziyski USA

  завиждай и се готви и ти за заминаване - иначе - избори и пак същото!

 • 8
  dimpetkan avatar :-|
  Dimitar Petkanov

  Гражданското общество, приятелю /от комент.№5/, не е мантра или нещо
  полагащо се по презумпция. Там където живеете и се радвате на плодовете на демокрацията, са се борили и трудили за това. Вярна е констатацията, че в Б-я няма гражд.общ. Но тази статия например и коментарите след нея, включително и Вашия,са малки стъпки към изграждането му. Да имаме позиция и да я изразяваме гласно - това е част от дългия път. Няма как, трябва да го извървим.
  А за магистратите.... Всичко си е в реда на нещата. Когато едно общество е пропито и проядено от корупция, какви трябва да бъдат очакванията ни за магистратите? В този ред на мисли се сещам за станалата едва ли не сакрална мисъл за политиците и прехода. Понеже всички управлявали ни през последните 20г. били много лоши, за това сме толкова зле. Удобна версия за всички. Национална черта ли, що ли.
  Бягаме от личната отговорност. Голяма част от нас под някаква форма са били съпричастни в корупционни практики или поне са знаели за такива. Когато ни е изгодно си траем, но иначе всички са маскари.
  С други думи казано - преходът на нацията е съвкупност от промяната на всички ни. Моралният статус на политици, държавни чиновници и частен сектор е функция на днешната ни ценностна реалност. И ни цар, ни генерал могат да я променят магически. Можем само ние. Но не от позицията на кибика.

 • 9
  dgerald avatar :-(
  dgerald

  Ох, очаквам сега прокуратурата да се "само сезира" по някое писания на вестник " Класа" например

 • 10
  blagobs avatar :-|
  blagobs

  Мамка им. Трябва като в Китаи. В Неделя на СТАДИОНА и РАДОС ЗА НАРОДА. 20 ПРЕДИ И 40 СЛЕД МА4А. И НАРОДА Е ДОЖОЛЕН


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал