Митът “Ешелон” е реалност

Световната подслушвателна система с главни бази САЩ и Англия съществува, потвърждават евродепутати в работен доклад от 29 май на временната комисия “Ешелон”, сформирана от европарламента през юли м.г. Въпреки нарастващия брой доказателства от средата на 90!>те години досега Америка и до днес отказва да потвърди съществуването на системата, а Великобритания по всякакъв начин избягва преките отговори.
Обвиненията обаче, че “Ешелон” се използва за индустриален шпионаж във вреда на европейски фирми, както и за подслушване на комуникациите на евроинституциите, не можеха да оставят със скръстени ръце ЕС. Образът на “разграден двор” едва ли е най-подходящата реклама в момент, когато общественото мнение е обзето от страхове и недоверие по отношение на премахването на националните валути в полза на една все още миражна военно-политическа общност.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.