Какофонията "Копенхаген"

Първата седмица на срещата за климата донесе изненади и скандали

Идеалисти, активисти, политици... тези дни в Копенхаген има място за всички.
Идеалисти, активисти, политици... тези дни в Копенхаген има място за всички.
Идеалисти, активисти, политици... тези дни в Копенхаген има място за всички.    ©  reuters
Идеалисти, активисти, политици... тези дни в Копенхаген има място за всички.    ©  reuters

Запишете се доброволно да бъдете арестуван! Пет хиляди други доброволци вече са направили това, твърдят от BeyondTalk - една от безбройните организации, агитиращи за бързи действия срещу климатичните промени. Поводът е планирано гражданско неподчинение на 12 декември в Копенхаген, по време на което датската полиция да трябва да арестува 10 хил. души. Според организаторите това ще накара политиците и света да обърнат още повече внимание на проблема.

Активистите са леко закъснели - тази седмица Копенхаген стана най-търсената дума в Google, изпреварвайки Тайгър Уудс (чиято сърцераздирателна история можете да прочетете тук). Дългоочакваната среща за климата започна в датската столица и страстите около нея не закъсняха да се разгорят, макар и все още по-слабо, в очакване на финалните преговори другата седмица.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • uzur
  • + 2

  http://yphalachev.blogspot.com/2009/12/blog-post_3389.html
  КРАЯТ НА ЦИВИЛИЗАЗИЯТА ИЛИ ЕНТРОПНИЯТ ПРЕДЕЛ
  Геологическите данни сочат приключването на съществуващите нефтени залежи на планетата.
  За съжаление, изчерпването на изкопаемите горива не е единственият ресурсен проблем пред съвременната цивилизация. Останалите полезни изкопаеми също не са неизчерпаеми. Според геолозите резервите на планетата от олово ще стигнат за още 18 години при сегашния темп на потребление, калаят ще свърши след 20, медта - след 25, а желязната руда - след 64 години.
  Ентропният предел е мярка за безредие, или хаос. Ентропията нараства, процесът е необратим. Всички процеси в природата се подчиняват на този принцип.Необратимото изчерпването на горивата и другите полезни изкопаеми характеризира настъпването на ентропния предел на съвременната цивилизация.
  Броят на „излишните“ хора расте а ресурсите намаляват катастрофално. Затова „излишните“ хора постепенно трябва да бъдат „елиминирани“. Според Барбара Хубард, „1/4 от човешкия род трябва да умре“, а според Сам Кийн, трябва „да се намали населението на света с 90%“ , т.е. 10 пъти. Други са на мнение, че населението на света трябва да се намали 5, 10 и дори 600 пъти. Най-популярна е версията за т.н. златен милиард, т.е. населението да се намали 6 пъти. Има разлики в оценките, и в решенията.Някои са за контролиране раждаемостта и постепенно намаляване популацията на Хомо Сапиенс.Други са по-радикални.
  В момента тази радикална програма се изпълнява. Оказва се, че войните, репресиите, СПИНът птичият и свинският грип и други геноцидни „мероприятия“ не дават желания резултат в нужния обем.Сравнително добре се справят някои от големите фармацевтични корпорации. Най сигурно средство е организирането на глад. Тук вече успехите са безспорни — над 1 милиард души в света гладуват,но ресурсите продължават да намаляват бързо.

  Нередност?
 • 2
  boby1945 avatar :-P
  boby1945
  • - 4
  • + 1

  "Изчерпването" на тучните горлива го слушам от 50 години и те все не се изчерпват, даже повече стават .....
  а парета за изсмукани от пръстите теории да дава който има в повече.....

  Нередност?
 • 3
  Avatar :-|
  taigyr
  • - 1

  в момента има проучвания за създаване на пласмаса от царевица, та сигурно и желязо може от рапица да се направи. Въпросът, е че в момента интерес никой няма от това :)

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  Все още жив
  • - 2
  • + 1

  Съгласен съм с №3. Човечеството е преивяло бронзова ера, сега сме в желязна ера. Нищо чудно като му дойде времето да се измисли нещо друго. В тази област нанотехнологиите имат огромно бъдеще. И вместо в съмнителните мероприятия по намаляването на въглеродните емисии според мен е по добре ресурсите да се насочат към развиването на тази переспективна област. Според много учени, новите продукти на тази база могат да променят кардинално цивилизацията ни.

  Нередност?
 • 5
  g.e.m. avatar :-|
  ГЕМ
  • + 1

  Това е поредната дупка в бюджета на нормално (бедните) хорица.Ще се наливат пари в нещо много съмнително като ефект върху глобалния климат (ограничаването на СО2) ,а че ще има печеливши - ще има.Само,че не ние,а отново богатите собственици на определени световни компании.

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  Vlado
  • + 1

  никой не е казал, че човешкия вид няма да се запази ... въпроса е в количеството оцелели индивиди :)

  Нередност?
 • 7
  Avatar :-|
  Продан

  Къде ме стяга чепикът?

  "Американският конгрес одобрява милиарди долари за отбрана всяка година. Не може ли да одобри 200 млрд., за да спаси света", запита със строго изражение председателят на Г-77 Лумумба Станислаус Диапинг.

  Старият български мерак - "Ти акъл не ми давай, пари ми дай".

  Нередност?
 • Enchev,Iliya

  Уважаеми сънародници,

  Всичките там ВЪГЛЕРОДНО ДВУОКИСНИ И «ГАЗОВО-ОЗОННИ» МАШИНАЦИИ, СА С ЦЕЛ ЗА ЗАПАЗВАНЕ сигурността И «НИВОТО НА ТЕМПЕРАТУРАТА» НА НЯКОИ ВЕЧЕ ИЗВЕСТНИ «Масон-КЕСИИ».

  НИКOЙ ОСВЕН ИСТИНСКИТЕ УЧЕНИ-ЕКОЛОЗИ НЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДА ПОГЛЕДНЕ КЪМ ИЗТОЧНИКЪТ НА ПРИРОДНИТЕ ПРОМЕНИ, С Л Ъ Н Ц Е Т О.

  ДАЖЕ ТЯХ ИСТИНСКИТЕ УЧЕНИ ЕКОЛОЗИ НЕ ДОПУСКАТ НА ТЕЗИ
  (механизмът на ООН за водене на преговори ще трябва да претърпи промени)

  ЗАЩО? ЗАЩОТО ИСТИНСКИЯТ УЧЕН, НЕМОЖЕШ ИЗЛЪГА "ГАЗОВО-ОЗОННО"!!

  СТИГА С ТЕЗИ ИНВЕСТИЦИОННИ РУШВЕТИ И ТАЗИ ПРОСИЯ ОТ ЧУЖДЕНЦИ БЕ БЪЛГАРИ!!
  НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА СТАВАМЕ ФИНАНСОВО-ПОРОБЕНИ??

  ДОКОГА ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ И ТОЗИ БАЛКАНO-ЛАКЕЙСКИ СИНДРОМ В ДУШИТЕ НИ??

  КАКВА ЕКОЛОГИЯ НА «ТОПЛО-СТУДЕНИ» МАШИНАЦИИ, ВЪГЛЕРОДНО-ДВУОКИСНА И ГАЗОВО-ФРЕОННА ИЗМАМА?
  ПОГЛЕДНЕТЕ СЛЪНЦЕТО-БЪЛГАРСКИЯТ БОГ «ТАНГРА», ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗТОЧНИК НА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ НА ВСИЧКИ ПЛАНЕТИ, ВКЛЮЧАЯ И ЗЕМЯТА.
  ТОВА ФИНАНСОВО ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО аз НАРИЧАМ открито"НЕO-ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ",САМОПОРОБАНЕ И НАКРАЯТ САМОУНИЩОЖЕНИЕ!!
  СТИГАТ НИ 500 И КУСУР ГОДИНИ РОБСТВО!!
  ЗАЩО СТЕ ЗЕЙНАЛИ СЕГА ПО НОВОТО ПО СТРАШНО; БЛЮ-ЧИП-ИНПЛАНТИРАНО, ЕВРО-ИНВЕСТИЦИОННО ЗАЛЪГВАЩО И ЕКО-ТОПЛОГАЗОВО-ГЛОБАЛИЗИРАЩО?
  ЗАЩО?

  Нека ние БЪЛГАРИТЕ не се потдаваме на подобни Банково-Заробващи и Масон-Финансови ПРОВОКАЦИИ.
  По същество в сравнение с САМОЗВАНЦИТЕ Г-7, или даже сега се готви нова бумажно-зелена и жълто-метална КОМПРЕСИЯ на Г-4, ние БЪЛГАРИТЕ сме държава на която икономиката ни независи от ИЗНОСНА продукция или технологии-ЕКСПОРТИРАНО производство в чужда страна.
  Почити всичките тези Г-7 изнесоха даже и производствата си с напреднали технологии в ЧУЖБИНА ( Китай и АЗИЯ ), заради по-евтината работна ръка. Това аз казвам открито "ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОНИАЛИЗЪМ"

  Остаря вече лозунга "Разделяй и владей"
  сега той гласи така : "Глобализирай и Владей",
  Коалицирай, Фракционирай, Сектирай, Групирай, Мажоритирай, Хипнотизирай, всичко това обаче, БЕЗМАНДАТНО и най вече ИМУНИЗИРАНО!!

  Всичките те Г-7, даже Г-20 сега страдат от плачевният факта че, КИТАЙ, Азия-Индия, Сингапур , Филипините, след усвояване на вишите технологически, даже производствено-ключови икономически процеси, засилиха собствените си икономики за сметка на износителят, КАПИТАЛИСТИТЕ, ЕВРО-КОЛОНИАЛИСТИ НАЧЕЛО С АНГЛИЯ. АМЕРИКАНСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ И АЗИАТСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ, НАЧЕЛО С ЯПОНИЯ..
  За да не съм голословен ще дам пример с ИНДИЯ, че преди няколко седмици , забележете ( не чичо-САМ-САЩ и даже Русия ), успяха да открият вода на ЛУНАТА.

  Китай от своя страна без продължителни и време-отнемки космически полети , изстреля успешно и свои космонавти.

  Така че тази криза сами МАСОН-БАНКОВИТЕ МОШЕННИЦИ я създадоха и нека сега не се чудят защо милиярдите им във вид на залежало и никому ненужно жълто желязо, ИЛИ БЛЕСКАВИТЕ ИМ ПРОЗРАЧНИ КАМЪНИ никой не го интересува , а камоли да купува.
  На човечеството му трябва РАБОТА, ХЛАБ, ВОДА, ДРЕХИ и ПОДСЛОН. А не зелена хартия и жълто желязо.

  На нас БЪЛГАРИТЕ за да избегнем от такива кризи и за вбъдеще а и научим ближният по род и душа, ЧОВЕКА , ни е нужно да се сетим какво И НАЙВЕЧЕ
  З А Щ О, ни запита Паисий ХИЛЕНДАРСКЙ:

  "Ой НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ ( искам тук да добавя думата "СТАНЕШ") БЪЛГАРИН?"

  Да именно НИЕ БЪЛГАРИТЕ, за да покажем как трябва да се отстоява на такова ЗАРОБВАЩО В ОСНОВАТА СИ МАСОН-ИКОНОМИЧЕСКО ЗЛО, ни трабва да проведем в най-кратък срок ВЪТРЕ-СОЦИАЛНАТА ПРОМЯНА.
  Икономическата промята ( перестройка) стана, а силата ( социалната структура )която създава икономиката е занемарена ГЛОБАЛНО!!

  Какво трябва;
  а / ЗАБРАНА на ВСЯКАВА намеса на аматйорските КУЛТ-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ, един път за винаги да поляризират открито обществото и най-вече КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА НА ВМЕШАТЕЛСТВОТО ИМ ВЪВ ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ.
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ДЪРЖАВИ С МНОГОНАЦИОНАЛНО ОБЩЕСТВО!!
  Става дума на КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези горе упоменати груп-култови-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и практикуват идеи, вери и произход култово, като хоби!!

  б / След като това направим във ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, трябва да преработим съвършенно нова КОНСТИТУЦИЯ, именно ИСТИНСКИ-ДЕМОКРАТИЧНА, а не Масон-подвластна и финансово-заробваща какватo е сега.

  с / Само с такъв пример вече може да излезем и да се провикнем та да ни чуят на цялата земя,
  " О-оой МАСОН ПСЕВДО-ДЕМОКТАРИ, ВИЖТЕ КАКВО ЗНАЧИ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, А НЕ ТАЗИ ПАЗАРНО-ЗАРОБВАЩА И БАНКОВО-ФИНАНСОВА В КОЯТО МАСОН-«ДЕМОКРАТИЧНО» НИ ВЛАЧИХТЕ"!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  Нередност?
 • 9
  enchev avatar :-P
  Enchev,Iliya

  УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ-БЪЛГАРИ,

  ЧЕСТИТА ДА Е НА ВСИЧКИ НОВАТА 2010г!

  НЕКА ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ПРЕДИ ВСИЧКО!

  НЕКА СЕ СБЪДНЕ ВСЯКА ЕДНА МЕЧТА НА ВСЕКИ КОЙТО НОСИ ПАСПОРТ С ИМЕТО НА ТАЗИ МАЛКА, НО ВЕЛИКА СТРАНА - БЪЛГАРИЯ!!

  НЕКА ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО ЗАРАБОТИМ ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА КОНСТИТУЦИЯТА С ЦЕЛ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНИЛА ЗАВИНАГИ НАМЕСАТА НА ГРУПИРАНИТЕ НИ ЛИЧНО-КУЛТОВИ ТЕЧЕНИЯ И УВЛЕЧЕНИЯ, ДА ИМЕННО ЗАБРАНA НАМЕСАТА НА ТЕЗИ НИ ТРИ (3) ГРУПИРАНИ АМАТЙОРСКИ, ( полит-идеологии, религии и етнос ) УВЛЕЧЕНИЯ, ВЪВ ВЪТРТЕ-ДЪРЖАВНИТЕ НИ И ВЪНШНО-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  ВРЕМЕ Е НА ОСНОВАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС, А НЕ НА ПОЛИТ-ГРУПИРАНИЯТ ПАРТИЙНО-ПОСЛУШЕН, АМАТЙОРСКИ МАЖОРИТЕT ДА СТРОИМ имунизирани ОТНОШЕНИЯ И ДЪРЖАВАТА СИ!
  НЕКА ЗАПАЗВАЙКИ ПО РАЙОНИ ТЕЗИ НАШИ СТАРИ-ГРУПИРАНИ АМАТЙОРСКИ ПОЛИТ УВЛЕЧЕНИЯ, ПОКАЖЕМ С НОВА КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА В РОДНА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТА, КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ПЪТ КЪМ ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

  САМО ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТА И ОПАСНОСТТА ОТ ВОЙНИ, МЕТЕЖИ И КРИЗИ, ВСЕ ОЩЕ СЕДЯЩИ ИМЕННО НА УМИШЛЕННО ПОТДЪРЖАНИТЕ, ПОЛЯРИЗИРАЩИ ОБЩЕСТВАТА ТРИ, ПО-ГOРЕ УПОМЕНАТИ КУЛТОВИ ФАКТОРА.
  ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ПЪРВИ РАЗБРАХМЕ И ОСЪЗНАХМЕ ТОЗИ ФАКТ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, И КАТО НАЙ-СТАРА НАРОДНОСТ В СВЕТА НИ ПРЕДСТОИ ТАЗИ ЗАДАЧА СЕГА, ВЪТРЕ-СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПЕРЕСТРОЙКА-ПРОМЯНА В ОТНОШЕНИЯТА НИ!!
  Казвам Обществено-Социалната Перестройка, защото рерзултата от Горбачёвската ( икономическа ) перестройка, доведе светът до Глобалната криза от полусъвзелият се ИНВЕСТИЦИОННО-ЗАРОБВАЩ КАПИТАЛИЗЪМ.
  Горбачёвска реформа (макар че и там е далеч истинската демокрация), не се планира и започнa По-важната реформа, на силитe създаващи ИКОНОМИКАТА.
  От къде и кой дава сегашните Евро-СРЕДСТВА за разни КAМПАНИИ, под формата на заблуждаващо-«безвъзмездн-ИНВЕСТИЦИИ»??
  Или пак Евро-ДЕМОКРАТ-демоните Ротшилдови, са задкулисните финансови "доброжелатели"??

  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов
  Не чувствувате ли че пак има нещо банково-пожълтяло и зеленясaло във всичко това.
  Не е ли пак тази демонска скрита сила която направи световните революции и даже двете световни войни а сега тръби за Глобализъм, и чрез блю-чипната регистрация се стреми да ни открадне свободата, а под формата на помощ-инвестиране и земята даже?
  Те са именно тази скрита сила с демонското название Ротшилд която си играе с човешкият живот както си пожелаят.

  Те бяха и в основата не само на всички революиции вклюичая и Октомврийската, но и "архитектите" на двете световни войни.
  Сега
  ЕВРО-БИЛДЕРБЕРГЦИTE КОЛОНИАЛИСТИ, стремещи се БЛЮ-ЧИПНО да ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТА под лозунга ГЛОБАЛИЗАЦИЯ.
  Именно те, БИЛДЕРБЕРГСКИТЕ МАСОНИ-ЦИОНИСТИ,
  Създадоха псевдо-животинска грипна пандемия и спечелиха около 7 милиярда U$D.
  До година се планира вече РИБНО-ОКЕАНСКА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ, а по-догодина, кучешко-котешка такава. Плащай ако можеш МАЖОРИТАРНО ХИПНОТИЗИРАН човеко, на всичките тези Пандемийни МАСОН-ФИНАНСОВО ГЛОБАЛИЗИРАЩИ и БЛЮ-ЧИП Имплантирани МАШИНАЦИИ!!

  Тази криза сами МАСОН-БАНКОВИТЕ МОШЕННИЦИ я създадоха и нека сега не се чудят защо милиярдите им във вид на залежало и никому ненужно жълто желязо, ИЛИ БЛЕСКАВИТЕ ИМ ПРОЗРАЧНИ КАМЪНИ никой не го интересува , а камоли да купува.
  А ние потомците на ЛЕВСКИ и БОТЕВ просим все още помощ от тях.

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!
  ДА ЖИВЕЕ МИРЪТ И СВОБОДАТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ!!

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА БРАТСКА МОЛДАВИЯ И РУМЪНИЯ!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

Един събор, гол на 70%

Един събор, гол на 70%