Испанското правителство представя бюджет с рекордно високи икономии

Целта на правителството е за дванайсет месеца да свие бюджетния дефицит от 8.51% до 5.3% от БВП

Бюджетните икономии ще бъдат много строги, предупреди премиерът Мариано Рахой преди официалното представяне на мерките, които планира правителството
Бюджетните икономии ще бъдат много строги, предупреди премиерът Мариано Рахой преди официалното представяне на мерките, които планира правителството
Бюджетните икономии ще бъдат много строги, предупреди премиерът Мариано Рахой преди официалното представяне на мерките, които планира правителството    ©  Finbarr O'reilly
Бюджетните икономии ще бъдат много строги, предупреди премиерът Мариано Рахой преди официалното представяне на мерките, които планира правителството    ©  Finbarr O'reilly

Испанското правителство ще представи днес проектобюджета си за 2012 г. Очаква се той да съдържа най-строгите мерки за икономии в историята на страната, предаде "Франс прес". Представянето на бюджетите ограничения се случва часове след еднодневната стачка срещу трудовата реформа в страната, която беше придружена от демонстрации, вандализъм и дори се стигна до арести.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
9 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев
  • - 9
  • + 2

  Стопанската криза в Испания се развива поради НЕПРИГОДНО за евро нейно държавно финансово управление.

  До 24 часа след премахване на причината – кризата успешно ще е неутрализирана.

  Ако Испания подобри своето държавно финансово управление и същото стане ГОДНО за евро ще е със завишени възможности да плаща дълговете си в срок.

  Нередност?
 • 2
  k_ avatar :-|
  k_
  • + 8

  До коментар [#1] от "Иван Митев":
  Ония хора не те ли намериха да им кажеш как се премахва причината?
  Кой знай къде си се моткал.
  Трябва да си стоиш в къщи и те ще дойдат. И да не забравиш - за по малко от милион евро нищо няма да казваш щото твоето откритие е наистина сериозно и ще спаси света от Кризата з апо-малко от 24 часа дори.

  Нередност?
 • 3
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев
  • - 6

  До коментар [#2] от "k_":

  По произход сегашната световна стопанска криза е проста, защото се развива само заради една единствена причина, което може да се прекрати и да се осигури пълноценно развитие на стопански процеси.

  Както знаете мнозина предпочетоха да загубят над 100 милиарда евро и други съпътстващи щети, но не ползват известните и възможни за приложение нови за световната наука знания.

  Пример: Ако Гърция бе подобрила своето държавно финансово управление и същото е ГОДНО за евро – сега тази страна щеше да е със завишени възможности да плаща дълговете си в срок и нейни кредитори няма да понасят болезнени щети за над 100 милиарда евро.

  Истината се знае:

  Развитието на световните стопанските процеси е при условия на

  „Кардинална политическа грешка”

  http://ivanmitev.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

  До 24 часа след като се прекрати сегашната политическа слабост в съответна страна, то опасността от съвременна стопанска криза в тази държава ще бъде неутрализирана.

  Нередност?
 • 4
  k_ avatar :-|
  k_
  • + 1

  До коментар [#3] от "Иван Митев":
  Всичко е точно така както казваш. Ама аз ако знаях как да я прекратя тая пуста грешка досега сто пъти да съм им взел манигизите, ама не знам.
  И ти си траеш и не казваш, чакаш да се затрие света.
  Молим те Ванка, каже как да я прекратим и ще ти издигнем паметнки на най-високото място, ако не те блазнят парите.

  Нередност?
 • 5
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев
  • - 1

  До коментар [#4] от "k_":

  Здравейте k_,

  Защо считате, че има нещо скрито?

  Истината е, че всичко до което съм достигнал като научни знания съм публикувал и нещата са толкова ясни, че който желае може да ги научи и ползва.

  Нима има Ваш въпрос на който не съм дал отговор.

  Аз правя това, което е в моите възможности.

  Навярно е проблем, че тези, които досега имат и са прилагали утопични знания за устройство на държавно финансово управление и (без да осъзнават) споделят „Грешката на Джон Лоу” като своя трябва да признаят тази досегашна своя слабост.

  Ще Ви посоча конкретен пример:

  Днес при дискусия по конкретна статия представям теза, че досега липсват правила за държавно финансово управление за стопанство с "Незлатни пари" и има участници в дискусията, които не са съгласни с представеното от мен, независимо, че никъде по света няма такива правила.

  Всеки, който желае да докаже, че аз греша следва да посочи поне една страна, при която има такива норми или поне един университет по света, където се преподават знания за ДФУ при условия на „Незлатни пари”.

  Именно поради липсата на правила за държавно финансово управление при стопанство с „Незлатни пари” се развива световна стопанска криза, при която участниците в стопански живот, в т. ч. и банките са жертви.

  За да може успешно да се преодолее кризата е потребно да се приемат нови за световната практика правила за държавно финансово управление, които да са съобразени с качества на „Незлатни пари”.

  Навярно, за да се приемат тези правила е потребно преди това да се признае истина за „Грешката на Джон Лоу”, която съществува в нашия живот от 296 години и сега е особено важната причина за световната стопанска криза.

  Непризнаването на наличие на „Грешката на Джон Лоу” вече доведе до болезнени щети за над 100 милиарда евро и тези щети ще се уголемяват, ако прадължаваме да сме жертви в „Капана на парите”, в който живеем, поради тази никому ненужна човешка грешка.

  Другото важно обстоятелство е, че инициативата за премахване на „Грешката на Джон Лоу” и успешно спасение от криза е при съответно министерство на финансите, които провеждат сегашното непълноценно държавно финансово поведение, което води към развитие на стопанска криза.

  С поздрави,
  Иван Митев


  Нередност?
 • 6
  k_ avatar :-|
  k_
  • + 1

  До коментар [#5] от "Иван Митев":
  Аз ти вярвам напълно.
  Ама кажи как да премахнем грешката на Джон Лоу.

  Нередност?
 • 7
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев
  • - 1

  До коментар [#6] от "k_":

  Здравейте k_,

  „Грешката на Джон Лоу” се осъществява от съответно Министерство на финансите.

  За да е възможно успешно спасение от съвременна стопанска криза - Министерството на финансите е това, което следва да премахне тази СВОЯ управленска грешка.

  Можете да бъдете сигурни, че до 24 часа след като се прекрати „Грешката на Джон Лоу” - опасността от развитие на сегашната криза ще е преминала.

  Само е необходимо време и на съответно Министерство на финансите му предстои да признае за тази своя грешка и тогава участниците в стопански живот ясно ще разберет причината за сегашните си страдания в условия на стопанска криза.

  Това, което е в моите възможности за да се спасим от стопанска криза е да представя истината, например „Кардинална политическа грешка”

  http://ivanmitev.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

  С поздрави,
  Иван Митев

  Нередност?
 • 8
  k_ avatar :-|
  k_
  • + 1

  До коментар [#7] от "Иван Митев":
  Ох, Ванка то грешки има много в тоя свят, ама как да се поправят там е проблема.
  Ти знаеш ли как да се поправи или не?

  Нередност?
 • 9
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев
  • - 1

  До коментар [#8] от "k_":

  Здравейте k_,

  Грешки е имало, има и ще има.

  Някои от тях са известни, а за други все още не се знае.

  Днес „Грешката на Джон Лоу”, която е особено важната причина за развитие на сегашната стопанска криза е вече разкрита и същата може успешно да се прекрати, което ще доведе до премахване на кризата.

  Всеки, който осъзнава същността на тази човешка грешка знае, че (в която и да е държава) само до 24 часа след като се прекрати непълноценната практика при „Незлатни пари” да се прилага стария, от време със „Златни пари”начин на държавна финансово управление (ДФУ), който е НЕПРИГОДЕН за стопанство с „Незлатни пари” - кризата ще е неутрализирана.

  Решението за успешно спасение от стопанска криза е известно – при стопанство с „Незлатни пари” следва да се прилага усъвършенствувано ДФУ, което да е ГОДНО за стопанство с „Незлатни пари”.

  Да, аз публично съм представил същността на тази (никому ненужна) държавна финансова грешка и начина на нейно прекратяване, който е публикуван и е известен.

  Не само аз, но много други (включително в Министерството на финансите) знаят как да се премахне тази никому ненужна човешка грешка.

  Защо Министерството на финансите продължава досегашната си непълноценна практика, поради която се развива стопанска криза и участниците в стопански живот понасят болезнени щети – аз не знам.

  Истината е, че няма да бъде възможно вечно да се премълчава за наличието на тази държавна финансова слабост, защото при нейна наличност политиците са обречени на сигурен управленски провал.

  Животът доказва, че при тези условия управляващите политици, колкото повече работят – толкова по-голям ще е техния провал.

  Зависимостта е:

  1/ При наличие на „Грешка на Джон Лоу” се развиват стопански диспропорции.

  2/ При запазване на тази финансова неразвитост, колкото повече държавните власти подпомагат стопанския живот и се създава по-голям брутен вътрешен продукт – толкова повече се развиват „Диспропорции от грешка на Джон Лоу”.

  3/ Именно тези диспропорции, които се създават от влияние на „Грешка на Джон Лоу” предизвикват управленски трудности и (при достатъчно време) стопанска криза.

  Пример: Съответен държавен дълг е диспропорция, която е създадена от продължена „Грешка на Джон Лоу”.

  Много години българските, заедно с политиците по света работят при условия с „Незлатни пари”, но досега не са проявили зрялост да приемат жизнено необходими правила за съответно ДФУ, което да е ГОДНО за стопанство с тези пари.

  Те правят тази своя кардинална грешка под влияние на слабости на кейнсианци и други икономически школи, които пренебрегват качества на „Незлатни пари”.

  С поздрави,
  Иван Митев

  Нередност?
Нов коментар