Оли Рен: Страните от ЕС трябва да продължат структурните реформи

Еврокомисарят подкрепи спасителния банков пакет на Испания

Европейският съюз трябва да приложи мерки за консолидиране на публичните финанси и засилване на икономическия растеж, заяви днес комисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен на конференция в естонската столица Талин.

"Дебатът за това как мерките за икономии противостоят на растежа е фалшив дебат", заяви Рен. "Ние трябва да продължим да държим този курс по отношение на фискалната консолидация и отделно от това имаме нужда от действия, които да стимулират растежа", смята той.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


7 коментара
 • 1
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  Тази брюкселска зелка едно си знае, едно си бае, време е да ги наритаме тези недоразумения от ЕК, както франсетата наритаха част от Меркозето....
  Аман от упорити тъпаци.......

 • 2
  45iv avatar :-|
  45iv

  На Български структорна реформа- магистрала ли се нари4а.

 • 3
  alchemists avatar :-?
  Галя G

  А ето - какво става на практика, когато филмите и музика ни казват повече от икономическите анализатори. Пак дойде времето на Езоп-


  http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/

 • 5
  dol avatar :-|
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ

  "Дебатът за това как мерките за икономии противостоят на растежа е фалшив дебат", заяви Рен. "Ние трябва да продължим да държим този курс по отношение на фискалната консолидация и отделно от това имаме нужда от действия, които да стимулират растежа", смята той.

  Според него членките на ЕС трябва да продължат структурните реформи и да привлекат допълнителни публични и частни инвестиции за преодоляване на кризата.
  Въпрос 1 - публичните инвестиции от луната ли ще дойдат ....или от некоя банкааааааааааааааааа..ОчЕВАДНО е , че от структурна реформа пари за мега инвестиция нема как да дойдат!!!!!!!
  Въпрос две- структурна реформа сама по себе си означава ли икономия?...т.с една стр. реформа може да ти донесе пари или да ти глътне повече..разумното е част от парите дошли от реформата да ги налееш в потреблението
  Доникъде няма ПАК да я докарате, ако разчитате само на опосредения ефект на новосъздадени работни места да засилят потреблението....и наи-вече да върнат доверието на пазарите. Доверието отчасти на пазарите може да се върне единствено чрез евробондовете.

 • 6
  barcelonski avatar :-P
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG


  "Дебатът за това как
  мерките за икономии
  противостоят на растежа е фалшив дебат"
  заяви Рен.
  ==================


  Фалшив Соц.-маляшки д'Ебат !!!

  "Да налеем едни пари"
  "Да вдигнем дефицита и ще дръпнем напред ...."

  .... все едно слушам Мутрата Станишеф и мутрата Първанов отпреди 3 години.

 • 7
  ivan_mitev57 avatar :-|
  Иван Митев

  При запазване на непригодно за евро държавно финансово управление, зависимостта е колкото повече инвестиционни проекти са изпълняват - толкова по-силна европейска криза ще се развие.

  Закономерността е:

  1. Заради наличен държавен финансов недъг, при реализиране на добавена стойност се създават диспропорции.

  2. Колкото повече хората се трудят при изпълнение на проекти и се реализира по-голяма добавена стойност – толкова повече се разрастват тези диспропорции.

  3. Продължението е логично, колкото диспропорциите са по-големи - толкова потенциалът за криза е по-силен.

  4. При продължение на „проекти” в условия на криза се подсигурява нова добавена стойност, която допълнително развива диспропорции, които разширяват стопанска криза.

  Кръгооборотът на процеса доказва, със запазена особено важна причина за сегашна криза, дори с неограничено количество инвестиционни проекти е невъзможно успешно спасение от криза.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал