Справедлив подход към миграцията

Великобритания ще бъде отворена за българите, които желаят да работят, но не и системата ни за социални помощи

С наближаването на края на ограниченията върху достъпа на българи до британския пазар на труда във Великобритания се оформи кампания за реформиране на миграционната политика. В него се чуват много доводи за и против това да бъдат изолирани гражданите на България и Румъния в сегашната криза. Предлагаме ви статия от британския посланик, предоставена ексклузивно на "Капитал Daily".

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


9 коментара
 • 1
  rapidfire avatar :-?
  gigabyte

  Да, напълно справедлив подход. Само дето бедният не вярва на богатия и болният на здравия.

 • 2
  bestbuy avatar :-|
  За да останат ХОРА в България.

  А, моля, моля... г'син Посланик. Ромите са ценни. Безкрайно ценни за Европейския Съюз, За световния мир, за непрестанния възход на всяка икономика, те са сърцето на честните и свободолюбиви избори, техните мечти греят в сърцата на всеки жител на стара и нова Европа, те са честни, работливи, отзивчиви, пъп..пардон - чистоплътни... и най-вече работливи..

  Те са Европейци! Те са Ваши!
  Не ги отхвърляйте! Не ги дискриминирайте! Приемете ги с отворени обятия. Дайте им къщите си, жените си, колите си.... и те щюе ви се отблагодарят.. Съвсем скоро между грозните лески дворове и къщички в Англия, и красивите блокове в България(блок Н20 в Сливен, блоковете в Столипиново, в Казанлък, и пр..)... няма да има никаква разлика..
  Англия и България ще се изравнят като стандарт и като възможности.
  Да живее ЕС! Да живее Велика Англия и нейните прекрасни поданици - циганите!

 • 3
  trezven avatar :-|
  Трезвен

  Аз не само искам тия мерки да въведат англичаните. Искам и много друга, проста мярка да направят: всеки месец да пращат на медийте от Хоум Офиса статистика за българите на социални помощи и техния процент.

  Източно европейците са едни от най-полезните работници на англичаните. И мюслитата бачкат здраво, ама жените им освен да раждат и да взимат помощи друго не правят.

 • 4
  mnim avatar :-|
  Хакуна Матата !


  Честно и справедливо! Благодарим за доверието !
  Всичко останало са празни приказки.

  С поздрав

 • 5
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  По принцип са прави ингилизите, преди да вземеш, трябва да дадеш.... ще видим как ще стане на практика след 8 месеца....

 • 6
  subsonic avatar :-|
  subsonic

  Българите ще могат да бачкат, за да се плащат с техните данъци помощите на разните пакистанци, индийци, араби и африканци, както и на местните търтеи.

  Между другото, бях попаднал на едно много интересно изследване от 2010 година, в което се споменава че около 50% от жените Британки получават някаква форма на социална помощ.

  Друг интересен факт беше, че около 50% от коренните жители на Острова са с основно образование, докато при емигрантите от Европейския съюз, поне 50% са със средно, а около 30% с висше образование.

  Мисля, че проблемът с претоварването на социалната система идва в по-голяма степен от местното население и от емигрантите, идващи от Азия, Африка и Арабския полуостров.

  Емигрантите от Европейския съюз и в частност от България и Румъния са просто удобното извинение.

 • 7
  kykyyy avatar :-|
  kykyyy

  До коментар [#4] от "mnim":

  В Европа вече са им свикнали на британските бабички-политици и изобщо не им обръщат внимание. Просто дойде време и на нас да ни покажат островитянския си характер. А между другото, очаквайте от 01.01.2014 точно обратното на това, което сега обещават: Равен достъп до трудовия пазар - не, социални помощи за мангалите - да. Така че, циганите отсега да се стягат за острова.

 • 8
  cytehuop avatar :-|
  Pux4o

  Правилният адрес за търсене на доклада е http://www.niesr.ac.uk/

 • 9
  aeiou avatar :-|
  aeiou

  да, процента на хората с по-високо образование е нисък в страните на дивия капитализъм,или тези в крайно дясната периферия, дето горките са нямали друг избор освен да ги жулят господарите на феодални имения. Може от това да ги е страх, 4е изто4но европейците като по-образовани идват и запо4ват да ги командорят:)
  Но това , да не забравяме, е явление на няколко преди6ни поколения . Сега както е тръгнала родината ни и по-то4но образованието - скоро 6те задминем и Португалия по процент на неграмотните.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал