Търговия с привкус на политика
САЩ и ЕС започнаха трудни преговори за най-голямата свободна търговска зона в света


Седмични новини за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Когато през януари Европейският съюз и САЩ обявиха амбициозните си планове да започнат преговори за свободна търговия, немалко ентусиазирани политици определиха сделката като фактор, който ще промени правилата на играта, пише Financial Times.
Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство трябва да премахне търговските бариери и да създаде най-голямата зона за свободна търговия в света. Според Европейската комисия сделката ще увеличи с 0.5% (86 милиарда евро) годишния БВП на ЕС до 2027 г. и ще създаде милиони работни места без каквито и да било разходи за правителствата. Дали обаче преговорите, започнали в понеделник, действително ще отговорят на високите очаквания, зависи в голяма степен от формата на крайната сделка и какви цели си поставя, смятат анализатори.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
4 коментара
Търговията е била и ще остане политика. Явно има ограничения с които ще трябва да се примирим, като например забраната на вноса на месни произведения в САЩ, ГМО/ГМХ износ от САЩ за Европа и т.н. Има достатъчно възможности за внос на говеждо без стимуланти от Аржентина например като алтернатива на скъпите органични меса в Европа.
До коментар [#1] от "daskal1":
специално биф (говеждо месо) едва ли забраната за внос в америка ще отпадне. по тази причина досега не е имало луда крава.
сащ дори не внася биф и от канада.а биф'а който се продава в супермаркетите на сащ е много по различен(по вкусен) от европейския и този който е расъл и отглеждан със трева от планината или полето
посетете един стеак хаус ресторант в сащ и ще се уверите!
[quote#1:"daskal1"]Търговията е била и ще остане политика. [/quote]
У нас (и не само у нас) и обратното е в пълна сила. ;)
[quote#2:"swich2green"]биф'а който се продава в супермаркетите на сащ е много по различен(по вкусен) от европейския и този който е расъл и отглеждан със трева от планината или полето [/quote]
А американските говеда как и къде ги отглеждат, та са толкова по-вкусни? ;)
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.