Ръководител на New York Times нападна критик за позицията му за карикатурите

В Хамбург е подпален вестник, публикувал карикатури на Charlie Hebdo

Изпълнителният директор на New York Times нападна критик на позицията му

Дийн Бакет, изпълнителен директор на New York Times, остро нападна в социалните мрежи критик на позицията на издателството да не публикува карикатури на Charlie Hebdo заради сигурността на служителите и да не се засегнат читателите мюсюлмани. В реакция на страницата във Facebook на Марк Купър той го нарича "задник".  Преподавателят по журналистика в Университета на Южна Калифорния в Аненберг бе нарекъл отказа да се публикуват карикатурите "абсолютна страхливост". "Скъпи Марк, разбирам, че раздавате справедливост, без дори да се замислите, че може да има и друга гледна точка", написа Бакет на страницата. "Надявам се, че студентите ти са с по-широк мироглед. Задник." Малко по-късно изпълнителният директор на New York Times добави, че "забележката ти беше безмозъчна и арогантна, тя не е покана за спор, а за това, което в крайна сметка получи. Аз съм за оживен дебат, но не и за евтини изхвърляния с аргументи на десницата". New York Times разпространи коментар за случилото се, в който се казва: "Дийн реагира емоционално на арогантен коментар, който, изглежда, имаше за цел да провокира. В крайна сметка това са трудни решения и Дийн взе едно от тях много внимателно и отговорно, разбирайки, че ще има хора, които няма да са съгласни - някои от тях разумни и цивилизовани, някои - не съвсем."


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
17 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  gallno avatar :-?
  gallno
  • - 13
  • + 27

  Не сте ли учили, че публикацията трябва да продава още със заглавието? "Ръководител на Ню Йорк Таймс" звучи абсурдно, казано си е по-долу какъв е: изпълнителен директор.
  Все повече се убеждавам, че сте силно надценена медия.

  Нередност?
 • 3
  burma avatar :-|
  burma
  • - 7
  • + 22

  Взел "внимателно" "трудно решение" с това да наругае своя опонент, без да изложи логически аргументи? Или за това, че е предложено мнение - алтернативата е "задник"? Тоя изпълнителен директор или е хахо, или гей (подсъзнателно). Сънува калашници със страх, но това дедо Фройд ще го обясни по-обосновано. Там където идва политическата коректност и вътрешната цензура, с истината е свършено.

  Нередност?
 • 7
  samolevski avatar :-|
  Само Левски
  • - 8
  • + 11

  Ръководител на New York Times нападна критик на позицията му за карикатурите.

  Що за заглавие е това.Нападна го по какъв начин с хладно оръжие - нож, с автомат Калашников? Това, че на Запад някой е изказал различно мнение от общоприетото, не значи, че е нападение. По-скоро го е обидил като го е нарекъл задник.

  Нередност?
 • 8
  sarssaraktos avatar :-P
  Sars Saraktos
  • - 10
  • + 8

  Аман от толерастки и мултикултурастки теории, нагло пропагандирани и щедро заплатени от соросоидите! Никакъв тероризъм и никакви екстремисти или фундаменталисти, не произлизат от християнството или будизма.
  Но самият ислям е идеологизирана военна доктрина за завладяването на света маскирана като религия. В него си има "свят на мира" - ислямските страни и "свят на войната" - всички останали. Има "правоверни" - мюсюлманите и "неверници" - езичниците, (ама напоследък и християните и евреите ги считат за такива макар, че в корана Мохамед ги обявява за предтечи и "държащи книгата", тоест за донякъде грамотни заблудени и уж покровителствани.) И цялата идея е "светът на войната", да стане "свят на мира" чрез "джихад" - свещена война. Това се казва във втора сура от Корана: "Борете се за делото на Аллах - против всеки, който се изправя срещу вас, но и не преминавайте мярата, защото Аллах не обича безмерните. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те са ви прогонили; защото гонението е по-лошо от умъртвяването... Ако те отстъпят, Аллах ще им прости, защото е милостив." Което и постепенно става - сега в "Еврабия". И ако някой ми спори, че исляма бил мирна религия, ще му кажа просто да прочете Корана преди да се изказва. А и историята го показа. Тази "мирна религия" доведе едни чергарски племена населяващи незначително ъгълче на саудитската пустиня до огромна световна империя простираща се от Испания до Филипините и от Казахстан до Нигерия. И то не с мирна проповед, а с непрекъснати завоевателни войни, изтребления и насилствено помюсюлманчване.
  А глупостите от рода на: "толерантност", "расизъм", "ксенофобия", "език на омразата" и други такива са любимите измишльотини на толерастите с които атакуват противниците на мултикултурастията.
  А какво ще кажат толерастите за това, че в Тората, в Петата книга на Моисей, в глава седма се казва: "Когато Господ, Бог твой, те въведе в земята, в която ти отиваш, за да я завладееш, и изгони отпреде ти многобройните народи: хетейци, гергесейци, аморейци, хананейци, ферезейци, евейци и иевусейци - седем народа, които са по-многобройни и по-силни от тебе, и ти ги предаде Господ, Бог твой, и ти ги разбиеш, тогава предай ги на заклятие, не влизай с тях в съюз и ги не щади; и се не сродявай с тях..."

  Хайде сега да видя толерастките коментари. А може да се изкажат и платените соросоиди от БХК.

  Нередност?
 • Ангел
  • - 4
  • + 9

  До коментар [#8] от "Sars Saraktos":

  Ти па си толкоз заблуден. :Д Не произлизал екстремизъм от християнството.. все едно кръстоносните походи са били мирни и тихи. Всички религии смърдят и това е простата истина. Няма религия, която да разчита на мислещи хора, всички искат сляпа вяра и подчинение. Дали е ислям, дали е християнство дали е юдаизъм е различни страни на една и съща монета.

  Ако си направиш труда да прочетеш малко история, ще видиш, че където християнството е минало други религии не са оцелели. Колко последователи на Перун/Тангра и т.н. познаваш? Да не би в Британия да са останали друиди? Християнството е налагано с огън и меч дълго преди исляма изобщо да е бил измислен. В края на краищата след Османската империя българите и християнството по тези земи са оцелели нали? Я потърси къде по света, след като християнството е навлязло са оцелели старите религии?

  Заблуден си ти, заблуден.

  Нередност?
 • 10
  gribana avatar :-|
  ivan ivanov
  • - 4
  • + 11

  Ей така се отговаря:
  Отговор на Запорожци до Мохамед IV
  Запорожките казаци до турския султан!

  Ти Султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с тебе ще се бием, да ти ебем майката.

  Вавилонски готвач, Македонски водонос, Ерусалимски пивовар, Александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, Арменска свиня, Подолски злодей, Татарски колчан, Каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог - глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй - кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.

  Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш! Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!

  Подписали : Кошевия атаман Иван Сирко с цялата запорожска войска.

  Нередност?
Нов коментар