Как политиката засили долара и отслаби еврото

Политическата несигурност и монетарната политика са причините за по-слабия курс на еврото към долара.

- Политически изненади имаше и в САЩ, и в ЕС. Доларът обаче спечели от тях, а еврото не.

- Опасността от срив в италианската банкова система и предстоящите избори в Германия и Франция тежат върху европейската валута.

- Разхлабената монетарна политика на ЕЦБ също е фактор, който дърпа курса на еврото надолу.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  ruark avatar :-|
  ruark
  • - 2
  • + 2

  олекотена версия на текста.
  спекулация срещу турската лира, руската рубла, индииската рупия...
  за да спадне курса на турсакта лира и да се направи тежък живота на ердоган, който вече не пее сирииската песен на американците се спретват атентати и се спекулира срещу турската лира. как става това?
  спекулантите не го правят безразборно и случайно само за едното изкарване на пари, а и с политически цели в случая турция.
  за да спадне курса на турската лира някой трябва да продава перманентно голямо количество турски лири на пазарите. след като продава голямо количество лири за тях купува долари. за да може да се предпази от срив на курса турската банка за кратко почва да купува лири и да продава долари. отсрещната спекулативна организирана престъпна групировка продава още по голямо количество лири и купува още по голямо количество долари...... резултатът е налице долара се качва спрямо еврото и др. междунар. валути.
  винаги когато на една държава и спаддрастично за кратък период от време валутата, винаги от отсрещната страна се покачва долара. има и други важни фактори разбира се. но това са логичните неща. политическите спекуланти използват огромно количество паричен ресурс и когато едно правителство не се движи в правилната за тях посока те използват техният ресурс като оръжие. Пример руска рубла, бразилски долар, турска лира няколко пъти. за китайският юан не им стигат силите тъй като китайците са се покрили с доларови резерви и най вече с американски облигации и сега купуват в голям стил злато. всички други новини доналд тръмп, политическа несигурност в европа и уса са журналистически романи и заблуда на обществото.
  Трабва да се отговаря на въпросите. защо китай, русия, южна африка купува злато? Защо русия търгува с китай не чрез долари? и тнт.
  заради злоупотребата на долара и използването му като политическо, геостратигическо и икономическо оръжие не от УСА а от една група от хора в УСА и извън нея, които подминават всички закони на международното право и продават събитията чрез медиите като случайни или като взаимодействие от конфликтите по света.
  например руската рубла беше атакувана целенасочено, както и въвеждането на ик. санкции и оправданието беше украйнската криза и крим..... доста обезпокоително е че източните сили се подготвят също за ден Х и вече виждаме че почват да играят мръсната игра на доминаснтво във всички сфери. УСА е вмомента толкова уязвима, че ако техните управляващи следват досегашната политика не заграбване и инванзия в един момент китай и русия могът да допринесат за фалита на УСА като продадът бързо дълговете на УСА и доларовите резерви и в същото време имат достатъчно златни резерви, обща парична банка, стабилна търговия
  съюзници, и минимум задлъжнялост.......Дано УСА сменят агресивната доларова политика, за да се успокои света

  Нередност?
Нов коментар