Производството на вино слезе на 60-годишно дъно
Основната причина е лошото време в Западна Европа през 2017 г.
Седмични новини за европейски регулации, бизнес и финансиране.
Световното производство на вино през миналата година е слязло на най-ниското ниво от 60 години. Основната причина е лошото време в Европейския съюз, което се отрази на реколтата, съобщи Международната организация на лозарите и производителите на вино (OIV).
Спрямо предходната 2016 г. глобалното понижение е с 8.6% до 250 милиона хектолитра, допълва базираната в Париж организация. Това е и най-слабият показател от 1957 г., когато са били произведени 173.8 милиона хектолитра. (От един хектолитър, т.е. 100 литра, се произвеждат стандартни 133 бутилки от 750 мл.)
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.