Фед: Милениълите харчат по-малко, защото изкарват по-малко

Милениълите в САЩ вероятно са засегнати от факта, че са навършили пълнолетие по време на кризата от 2008 г.

Всъщност навиците на това поколение не са толкова различни от тези на предходните, като се вземат предвид ефектите на възрастта, доходите и широк спектър от демографски характеристики.
Всъщност навиците на това поколение не са толкова различни от тези на предходните, като се вземат предвид ефектите на възрастта, доходите и широк спектър от демографски характеристики.
Всъщност навиците на това поколение не са толкова различни от тези на предходните, като се вземат предвид ефектите на възрастта, доходите и широк спектър от демографски характеристики.    ©  Reuters
Всъщност навиците на това поколение не са толкова различни от тези на предходните, като се вземат предвид ефектите на възрастта, доходите и широк спектър от демографски характеристики.    ©  Reuters

През последните години за забавянето на жилищното строителство, намаляването на продажбите на нови автомобили и лошото представяне на редица сектори в САЩ биват обвинявани милениълите. Родените между 1981 и 1997 г. са смятани за виновни заради "особените им вкусове и предпочитания" и са причината за "убийството" на много неща – от консервите риба тон до предградията. Всъщност навиците на това поколение не са толкова различни от тези на предходните, като се вземат предвид ефектите на възрастта, доходите и широк спектър от демографски характеристики, се казва в анализ на Федералния резерв, съобщава CNBC.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  pitashtia2 avatar :-|
  Борис Борисов
  • - 1
  • + 1

  The world is not governed by the US government. There is no world government, and globalization does not allow a single country to apply Eisenhower's policy The share of the US economy in the world is constantly decreasing and today it is just over 20%. After 5-10 years it will be below 20% and so on. All developed economies have this problem, capital runs out where there are low taxes and cheap labor. Whether you want it or not, the US economy is competing with others and is participating in the misery race As the goods and capital market is global, the labor market is also global .The "surplus" of low and medium skilled workers on the world labor market is large and will become even greater as technology advances This is why the share of hired labor in the GDP of the world economy is decreasing, which produces strong deflationary pressures.There is no national policy that can overcome this effect and the defect of globalization in the long run Political thinking and political integration of the world is drastically behind the economic one. The rules of the world elite concern trade and all other markets, but not the labor market. This will end with a catastrophic Great Depression

  https://www.facebook.com/Pitashtia/posts/2065844900163183?__xts__[0]=68.ARDWr9HK0sNOrZjIN2eTWhuaO1CtxO7jmOvwz91Is4b4BLH29w-rlwru7a1WBYq4froYk7povcjCh0GujhB-RPHAbkv6jdEKYaPS5iSRPwo0AH4wgQAG8_OgW9ky-VJ2aeaGB3DfWPKJEEZDkFj4H_mcbCcCqmDA2tOfSXr1szvBCou60YW86_ucyPe2uA27k-z6sNtyGB_M7c8n0j15_4S2--QqMJEXXnKGFhkcwDpfN0Xc4BGcvxESeL_tQDtm-Kk16Rl8Tq055R1Kyi_6TPQCqM0_1aMHamRs_tEVjqBiAhF5NMAG1JhJfsaGdsS9lmsTd2BjSJ1eExayX-argwtji_Ks5c4j5VugU2A7qxmnDUTK8rL_nOKKLzlULmkrsmkU72BOKdlEfn3kyrG6-z60Htul4AH6Rr847X8FidkwEsZNxoeyK_fSDXVUEAXJ0DBUHBblgArY0ADrtwwtJyz6XUUIYJgupHjhZboPbH65S0S5ZyIKeZY9&__tn__=-R

  Нередност?
 • 2
  amerikanski avatar :-|
  Virginia
  • - 1

  затъването в дълг на САЩ, става все по-осезаемо. Абсурдните претенции на младите за пари, се покриват само от заеми..
  И никой не мисли как да ги плаща.

  Нередност?
 • 3
  vxa15365434 avatar :-|
  Сатана Ликующий

  Финансовата дисциплина дори на личните финанси няма алтернатива!

  Нередност?
 • 4
  vxa15365434 avatar :-|
  Сатана Ликующий

  Защо Тръмп ще се окаже историческа фигура

  От коментар на Гидиън Рахман за Financial Times

  Когато Доналд Тръмп говори в ООН миналия месец, аудиторията му се смя. Но се опасявам, че той може да се смее последен. 45-ият президент на САЩ може да остане в историята, като еманация на духа на епохата.

  Първо, той скъса с консенсуса на елита как САЩ трябва да се държи. Предишните президенти или отричаха ерозията на американската сила, или тихо се опитваха да се справят с това. Тръмп го призна публично и опитва да го предотврати. Той използва американската сила открито и брутално, за да пренапише правилата, преди да е твърде късно.

  Глобализацията, реши Тръмп, всъщност е ужасна идея, която отслабва Америка и ерозира жизнения стандарт на американците. След 30 години на стагниращи и падащи реални доходи, хората там се оказаха готови за такава идея. Освободен от нуждата да е учтив, Тръмп заплаши както врагове, така и приятели.

  Също така, Тръмп реши, че по-богат и мощен Китай е лоша новина за САЩ - и стана първият президент, опитал се да спре китайския възход. Дали това е добра идея или не, няма значение, защото е исторически ход, обръщащ 40 годишната политика на САЩ да се опитва да интегрира Китай в настоящия световен ред.

  На домашния фронт, Тръмп беше първият президент, забелязал огромната дупка между общественото мнение и елита - по въпросите на имиграцията, търговията и политиката на идентичността. Той ефективно и безжалостно използва това разделение, говорейки неща, които биха били самоубийство иначе. Инстинктът му се оказа по-добър от този на социолозите.

  Залогът на Тръмп засега печели. Американската икономика се движи нагоре, а китайската се забавя. Върховният съд беше преконфигуриран. Канада и Мексико предоговориха търговското споразумение, а други американски съюзници също показват признаци за съгласие.

  Разбира се, всичко може да се провали. Икономиката да прегрее, при нова криза САЩ да не успеят да координират глобален отговор, инстинктът за рискови действия на Тръмп да доведе до война с Русия, Китай или на корейския полуостров. Но дори това няма да го спре да е историческа фигура.

  Нередност?
Нов коментар