Бойко Борисов направи среднощен 180-градусов завой в Брюксел

Часове след като твърдо подкрепи кандидата на ЕНП Манфред Вебер за председател на ЕК, премиерът застана зад левия Франс Тимерманс

Facebook Бойко Борисов
Facebook Бойко Борисов    ©  Facebook Бойко Борисов
Facebook Бойко Борисов
Facebook Бойко Борисов    ©  Facebook Бойко Борисов

"Исках да те видя, тъй като се очертава компромис, Вебер на парламента, ти на комисията", започва Бойко Борисов разговора си с настоящия заместник-председател на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс. От разговора се разбира, че Борисов ще подкрепи кандидатурата на Тимерманс за председател на ЕК, въпреки че той идва от Партията на европейските социалисти.

Двустранната среща се проведе само няколко часа след като Борисов твърдо застана зад Манфред Вебер, кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП), в която членува и ГЕРБ. "Имаме си шпиценкандидат, спечелил изборите, няма логика победителят да не е председател на ЕК", каза премиерът преди началото на извънредната срещата на върха на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел. Целта на срещата е да договори новите председатели на ЕК, Европейския съвет, Европейския парламент (ЕП) и върховния представител на ЕС в областта на външната политика и отбраната.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал